Mozaik
LONDONSKE PUNK-LEGENDE NASTUPAJU USKORO U ZAGREBU

U.K. Subs 4. veljače u Boogaloo klubu
Objavljeno 21. siječnja, 2020.
Londonske punk rock legende U.K. Subs nastupit će 4. veljače u zagrebačkom Boogaloo klubu, obilježavajući 40. obljetnicu od izlaska albuma "Brand New Age", na kojemu se nalazi njihov najveći hit "Warhead", najavio je organizator koncerta Twilight Promotion. U.K. Subs, na čelu s punk-legendom, pjevačem Charile Harperom, koji je napunio 75. godinu života, nastavlja s konstantnom turnejom pod geslom ‘‘On Tour Forever‘‘, svirajući iz godine u godinu novim generacijama punkera. Slove za predvodnike druge punk-generacije, uz Dead Kennedys, The Exploited, Discharge, Anti Nowhere League i GBH, iako su karijeru započeli još 1976., a prvi singl "C. I. D." objavili su 1978. Već s prvim albumom "Another Kind Of Blues" dospjeli su u prvi plan na punk-sceni, djelomično zahvaljujući velikoj diskografskoj kući RCA, za koju su objavili još tri albuma i postali jedan od najuspješnijih punk rock bendova s čak sedam izdanja na UK Top 30 između 1978. i 1981.

U Hrvatsku su prvi put stigli 1986., kad su u klubu "Kulušić" odsvirali koncert za pamćenje. Nakon toga su nas obilazili svakih par godina i bili jedan od rijetkih bendova koji se usudio doći za vrijeme rata, i to nekoliko puta, pa tako i 1991. Koncertni snimak iz zagrebačkog kluba "Jabuka" iz 1993. objavljen je kao bonus CD na njihovu albumu "Normal Service Resumed" iz 1994.

Kao gosti večeri nastupit će zagrebački punkeri Eksodus, koji su već desetak puta svirali s U.K. Subsima, i britanski band The Mistakes, koji prvi put dolazi u Hrvatsku predstaviti novi album "Upstarts And Heretics". H
Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike