Autoglas
CAPTUR RENAULTOV GRADSKI SUV STIGAO U HRVATSKU

Iako nov, Captur je prepoznatljiv auto
Objavljeno 21. siječnja, 2020.
Captur je doživio revoluciju u unutrašnjosti i privlačniji je zbog napredne tehnologije i povećanog dojma kvalitete

Obnovljeni Renault Captur, vodeći gradski SUV, stigao je prošloga tjedna i u hrvatske autosalone. Novi Captur već na prvo viđenje potvrđuje svoj međunarodni status preko brojke da je ovaj pionir u segmentu gradskih SUV-a od svojega predstavljanja 2013. prodan u 1,5 milijuna primjeraka u više od 90 zemalja. Ubrzo je postao najprodavanije vozilo u segmentu u Europi.

Kako bi se novi Captur istaknuo na iznimno konkurentnom tržištu, identitet kojemu duguje dosadašnji uspjeh sada je znatno osnažen. Obnovljeni Captur krase još modernije linije SUV-a koje mu daju atletski i dinamičan izgled. I dalje prilagodljivi Captur doživio je revoluciju u unutrašnjosti te postao još privlačniji zahvaljujući naprednijoj tehnologiji i povećanom dojmu kvalitete. Ukratko, njegove su značajke dostojne modela najviše klase. Dolazak novog Renaulta Captur na tržište dio je strateškog plana Drive the Future (2017.-2022.), točnije njegov pokretač. Zahvaljujući međunarodnoj prepoznatljivosti, Captur se može smatrati pravim svjetskim proizvodom.

Jedinstveno ime
Osim što se već prodaje na svakom kontinentu, odsad će se novi Captur proizvoditi i u Kini, strateški važnoj regiji Grupe i na svakom će tržištu biti poznat pod istim imenom.

Tehnološke značajke novog Captura počivaju na tri stupa mobilnosti budućnosti, predstavljena u strateškom planu. Prva odrednica je elektrificirani pogon - do kraja provedbe plana Grupa Renault u svojoj će ponudi nuditi 12 elektrificiranih modela. Novi Captur bit će prvi Renaultov model pokretan plug-in hibridnim motorom E-Tech Plug-in, razvijenim u suradnji s Alijansom.

Druga odrednica je povezanost - do kraja provedbe plana sva će vozila prisutna na Renaultovim ključnim tržištima biti povezana. Novi Captur te napore najbolje pokazuje svojim povezanim multimedijskim sustavom i ekosustavom Renault Easy Connect. Treća je odrednica autonomija. Do kraja provedbe plana Grupa Renault na tržište će staviti 15 modela opremljenih tehnologijom za autonomnu vožnju. Novi Captur bit će pionir koji će uvesti te tehnologije. Captur i Clio učinit će sustave za pomoć u vožnji, koji će dovesti i do autonomne vožnje, dostupima širokom krugu kupaca.

Raznovrsni motori
Novi Captur otišao je korak naprijed i kada je u pitanju široka ponuda obnovljenih benzinskih i dizelskih motora. U kombinaciji s 5-stupanjskim i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, ovi se motori odlikuju još većim rasponom snage: od 100 do 130 KS za benzinske te od 95 do 115 KS za dizelske motore. Ti motori najnovije generacije opremljeni su najsuvremenijom tehnologijom kako bi bili u skladu s normama na snazi te omogućili manju potrošnju goriva i niže razine štetnih emisija.

Ponuda motora novog Captura bit će obogaćena i plug-in hibridnim motorom naziva E-Tech Plug-in. Novi će Captur, zahvaljujući širokoj mreži kupaca, značajno pridonijeti širenju plug-in hibridne tehnologije dostupne svima. Motorima 1.0 TCe i 1.3 TCe te motorom E-Tech Plug-in koji je konstruirala Alijansa, novi Captur savršeno utjelovljuje sinergiju koja je temelj grupe Renault i njezinih partnera.

Milan Bugarić
VELIKI PROSTOR
Captur je produljen za 11 cm. Prostor za koljena straga povećan je za 17 mm, a obujam prtljažnika za 81 litru. Utovarni obujam novog Captura je 536 litara, do 27 litara pretinaca za odlaganje i, ponajviše, nenadmašivom modularnosti. U novom Capturu zadržana je preklopiva stražnja klupa, ključno obilježje udobnosti i modularnosti ovog modela. Može se pomaknuti 16 cm od putničkog prostora ili prtljažnika kako bi se stvorio dodatni prostor za putnike ili teret. Naslon stražnje klupe može se preklopiti u omjeru 1/3 ili 2/3.
1,5

milijuna Captura prodano je od predstavljanja 2013. godine
7

stupnjeva prijenosa ima automatski mjenjač s dvostrukom spojkom
Motori najnovije generacije opremljeni su najsuvremenijom tehnologijom, sve u skladu s normama na snazi
Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku