Sport
CIBALIA SE MORA POJAČATI

Za kupovinu nema novca, pa Tomić čeka "dobrovoljce"
Objavljeno 21. siječnja, 2020.
- Ima igrača koji su spremni pomoći, ako ne nađu nešto bolje, doći će kod nas - kaže trener Tomić

Nogometaši Cibalije odradili su prvi tjedan priprema, a iako situacija u klubu i oko njega nije bajna, trener Petar Tomić je zadovoljan. Nakon što je jesanas bio pomoćnik prvom treneru Davoru Mladini, uoči priprema za proljetni dio Druge HNL i nakon odlaska Mladine imenovan je "šefom" te s momčadi svakodnevno kraj Bosuta odrađuje treninge. Iako je prijašnjih godina polovina siječnja u Slavoniji znala biti s debelim Celzijevim minusima i snijegom, ove godine nije tako oštro, a to ide naruku "cibalijašima" koji će cijele pripreme odraditi u Vinkovcima. Voljeli bi oni i u toplije krajeve, ali za to ne postoje mogućnosti.


- Zadovoljan sam radom igrača i zalaganjem na treninzima. Sve što smo u proteklom tjednu planirali, to smo i ostvarili. Još smo u ritmu jedan trening dnevno, pa igrači bez problema izdržavaju sve napore. Za sada nemam nikakve zamjerke - kaže Tomić.


Cibalia je s obzirom na odlaske igrača koji su igrali u jesenskom dijelu drugoligaškog prvenstva oslabljena i pod hitno joj je potrebno nekoliko nogometaša, koji ne bi bili samo pridošlicama, nego prava pojačanja.


- Oni igrači koji su počeli pripreme još su s nama. Trenira i Ivan Baraban koji bi trebao svoj status riješiti do kraja sljedećeg tjedna, ako ne uspije pronaći bolji angažman, ostat će u Cibaliji i pomoći nam osigurati ostanak u Drugoj HNL. Jasno da nam je potrebno nekoliko igrača koji će nam pojačati redove i donijeti prevagu svojom kvalitetom i iskustvom i nije da se ništa ne radi pod tim pitanjem. Imamo nekoliko opcija, igrače koji su spremni pomoći Cibaliji ako ne pronađu angažman u inozemstvu, ali o tome ćemo više znati krajem tjedna.


Dosad se na treninzima uglavnom radilo na fizičkoj spremi, a od ovoga tjedna opseg rada će se proširiti. A onda predstojećeg vikenda kreću i pripremne utakmice.
- Od jučer smo krenuli i s radom na tehničko-taktičkom planu. Podignut ćemo ritam rada jer smo mlada momčad koja može puno više. Pokušat ćemo spremiti igrače za igru koju smo zamislili, odnosno onu koju smo koristili u Trećoj ligi. Moja zamisao je da s visokim presingom udaljimo suparnike od našeg gola i što prije dođemo do njihovih vrata. Baš na tome ćemo najviše raditi. Mlada smo i neiskusna momčad, pa ćemo na ovaj način pokušati doći do rezultata kojim bismo ostali u drugoligaškom društvu - zaključio je strateg vinkovačkih nogometaša Petar Tomić.


Antun Grgić
Cibalia će prvu pripremnu utakmicu odigrati 25. siječnja protiv trećeligaša Zrinskog iz Jurjevca
Frane Vitać na klupi kao pomoćnik
Dosad je na popisu stručnog stožera bilo upražnjeno jedno mjesto, ono pomoćnog trenera, ali Tomić je prije nekoliko dana dobio pomoćnika.

- Popunio ga je naš Frane Vitaić koji će mi pomoći u radu s momčadi. Zna se dobro koliko Frane ima nogometnog znanja, ali i koliki je emotivac i takav nam je čovjek u ovom trenutku potreban u svlačionici. Obojica smo na početku trenerske karijere i svakako jedan drugome možemo pomoći na tome putu - zadovoljno je komentirao Tomić.
Najčitanije iz rubrike