Osijek
BLAGOSLOV TRSOVA I VESELJE U VINARIJI IVE BRZICE

Vinkovo uz vino i prijatelje
Objavljeno 20. siječnja, 2020.
Blagoslovom vinograda u Vinariji Brzica u Erdutskoj Planini uz glazbu i vinogradarski ražanj obilježen je početak vinogradarske godine i slavljen sveti Vinko - zaštitnik vinogradara i vinara.


Velečasni Ante Markić u vinogradu iznad Dunava, uz Ivu Brzicu i suprugu mu Snježanu, članove obitelji i prijatelje, svečanim je činom zamolio Gospodina da po zagovoru svetog Vinka blagoslovi trsove. "Obred blagoslova seže u prapočetke roda ljudskoga, kada je Bog prvi put blagoslovio čovjeka i ovo je nastavak Božjeg blagoslova, Bog je sve stvorio i sve uzdržava. U svojoj ljubavi On sve ljubi, čuva i blagoslivlja. Njegovu dobrotu i Njegov blagoslov zazivamo sada na ove vinograde. Molimo Božju dobrotu da se izlije na njih kako bi oni radom ljudskih ruku urodili bogatim urodom, na korist svih nas", molio je Markić dok je Brzica vinom zalijevao kobasicama zakićene trsove.
Brzica je zadovoljno gledao kako na Vinkovu uživaju okupljeni dragi mu gosti i prijatelji, partneri i svi oni kojima je vinska kapljica draga. Svi su razveselili svoja nepca izvrsnim vinima i gastronomskim specijalitetima kojima je Vinarija dočekivala svakog gosta koji je stizao u žudnji za vinom o kojem se dobar glas pročuo i uz i niz Dunav, dalje od 1378. riječnog kilometra - brojke koja stoji i na etiketi i koja, uz znalcima poznat ukus, dodatno resi Brzičinu graševinu. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike