Novosti
EKSHUMACIJA NA PODRUČJU IZMEĐU VUKOVARA I VINKOVACA

U Marincima nađena masovna grobnica
Objavljeno 19. siječnja, 2020.
U potrazi za osobama nestalima u Domovinskom ratu, provedbom terenskih istraživanja na području Vukovarsko-srijemske županije u Marincima, selu između Vukovara i Vinkovaca, pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci četiriju osobe, a koji prema preliminarnim nalazima potječu iz razdoblja Domovinskoga rata, priopćilo je je Ministarstvo hrvatskih branitelja.


Masovna grobnica u Marincima pronađena je u subotu, 18. siječnja.


"Riječ je o još jednoj masovnoj grobnici otkrivenoj na području Vukovarsko-srijemske županije, a ekshumirani posmrtni ostaci bit će prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije", ističe se u priopćenju.


Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja nastavlja, navodi se dalje u priopćenju, s provedbom istraživanja na lokacijama za koje prikupljena saznanja ukazuju da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata, a o rezultatima aktivnosti Ministarstvo hrvatskih branitelja i nadalje će pravodobno informirati javnost. Podsjeća se pritom i kako Republika Hrvatska još uvijek traga za 1872 osobe nestale u Domovinskom rata, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.
Podsjetimo, nedavno su u Vukovarsko-srijemskoj županiji na pravoslavnom groblju u Negoslavcima pronađeni posmrtni ostaci četiriju osoba, koji također prema preliminarnim nalazima, potječu iz razdoblja Domovinskoga rata. Na sjednici Povjerenstva Vlade za osobe nestale u Domovinskom ratu održanoj krajem prosinca, predsjednik tog povjerenstva Stjepan Sučić naglasio je kako se u prvom tromjesečju ove godine očekuje objava petog izdanja Knjige osoba nestalih na području Republike Hrvatske. S.Butigan
Možda ste propustili...