Novosti
POVEĆANI KAPACITETI U TURIZMU

Kategorizacija 56 novih hotela, kampova i marina
Objavljeno 20. siječnja, 2020.
Ministarstvo turizma priopćilo je kako je prošle godine u Hrvatskoj kategorizirano 56 novih hotela, kampova i marina. Najveći broj novih objekata, njih čak 30, kategoriziran je visokom kategorijom, odnosno s četiri i pet zvjezdica. Ministarstvo navodi i kako je u 2019. godini kategoriziralo i 36 hotela, kampova i marina koji su povećali svoje kapacitete ili povećali kategoriju, odnosno broj zvjezdica/sidara.

"Vlada Republike Hrvatske prepoznala je važnost koju turizam ima za napredak, demografsku održivost i povećanje životnog standarda u lokalnim zajednicama. Zbog toga od početka mandata stavljamo naglasak na jačanje kvalitete turističke ponude i produljenje aktivnosti na cijelu godinu. U proteklih nekoliko godina postigli smo iznimne rezultate u obliku turističkog prometa, ali što je još važnije, konstantno se povećavaju prihodi od turizma i privlačimo sve veći broj investicija. Otvaranje novih hotela, kampova i marina u 2019. godini, od kojih je većina kategorizirana najvišim standardima kvalitete od četiri i pet zvjezdica, dokaz je kako smo postavili kvalitetan okvir za održivi razvoj hrvatskog turizma koji će dati poticaj privlačenju gostiju različitih interesa i povećanju potrošnje kroz veći dio turističke godine", izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Navodi se i kako je najveći broj novih hotela kategoriziran u Splitsko-dalmatinskoj (13) i Primorsko-goranskoj županiji (6). U kontinentalnim županijama lani je kategorizirano pet novih hotela. D.Pav.
Možda ste propustili...

NACIONALNO I ETNIČKI MOTIVIRAN INCIDENT U PANČEVU U SRBIJI

Napadnuti hrvatski državljani, napadač pritvoren

BILJANA BORZAN: IDUĆI MANDAT BIT ĆE POSVEĆEN IZJEDNAČAVANJU NEJEDNAKOSTI

Picula na posljednjem mjestu SDP-ove koalicijske liste za Europski parlament