Regija
USKORO RASPISIVANJE DRUGOG NATJEČAJA

Osnovna škola čeka ravnatelja
Objavljeno 20. siječnja, 2020.

BELI MANASTIR - ‘‘Ni kriv ni dužan‘‘ Damir Mendler će na čelu OŠ dr. Franje Tuđmana ostati još neko vrijeme, premda mu istječe drugi petogodišnji mandat ravnatelja. Za šest dana trebao bi biti imenovan za v. d. ravnatelja, a koliko će biti na tom mjestu, ovisi o novom natječaju, koji bi ovih dana trebao biti raspisan. Prvi je odlukom nadležne inspekcije poništen zbog proceduralnih grešaka, a zbog poništavanja natječaja je, najvjerojatnije, otkaz dao školski pravnik, što će sigurno djelomično usporiti postupak izbora novog ravnatelja. Sudeći prema prvom natječaju, riječ bi trebala biti o ravnateljici, budući da su se za ovo mjesto natjecale tri djelatnice ove škole - Zdenka Baković, Melita Lesić i Lidija Šumiga. Dokumentaciju, ali nepotpunu, predao je i Mendler, koji tvrdi da je to učinio svjesno.

- Deset godina na čelu škole bilo je sasvim dovoljno. Na ovom mjestu više ne želim biti iz zdravstvenih razloga, što su mi preporučili i liječnici. Posao ravnatelja sve je zahtjevniji, obujam posla je prevelik, a odgovornost golema - objašnjava Mendler, dodajući kako već par godina nije bio na ‘‘pravom‘‘ godišnjem odmoru, s kojega je često dolazio u školu kako bi obavio neke neodgodive poslove. Tvrdi da školu ostavlja u najboljem redu, odlično opremljenu te s 200-tinjak tisuća kuna na računu.



- U svakoj je učionici tehnološki najnovija pametna ploča, brojna računala i ostala informatička oprema. Moderno su opremljeni i ostali kabineti, poput kemije, biologije, matematike… Završen je projekt Dnevnog boravka, ali nije u cijelosti zaživio zbog tehničkih razloga. Tu je i nova knjižnica s velikim knjižnim fondom. Pozvani smo da ponovno sudjelujemo u Erasmus+ projektu kao škola voditelj, a među rijetkim smo školama koja ima potpisan ugovor s Ministarstvom socijalne skrbi o radu jednog, a uskoro će biti dva, socijalna radnika - priča Mendler. Izražava nadu da će vrlo brzo biti poznato ime novog ravnatelja, odnosno ravnateljice. On bi 9. travnja trebao preuzeti mjesto ravnatelja belomanastirskog GD-a Crveni križ. A tko će se javiti na drugi natječaj za ravnatelja osnovne škole, pokazat će vrijeme. Sudeći po Mendlerovim tvrdnjama, čeka ga opremljena i dobro ‘‘uhodana‘‘ škola, ali i nimalo lak zadatak njezina uspješnog vođenja.

Školu trenutačno pohađa 450-ak učenika. I.Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana