Crna kronika
NESREĆA NA AUTOCESTI A3

Snenost vozača uzrok je sudara i smrti suvozača
Objavljeno 20. siječnja, 2020.
U jutarnjim satima u subotu 57-godišnjak se autom zabio u stražnji dio drugog automobila

Umor vozača zbog dugotrajne vožnje vjerojatni je uzrok cestovne tragedije koja se zbila u subotu rano ujutro na autocesti A3. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, kod Velike Kopanice poginuo je 52-godišnji državljanin Srbije, a pet je osoba ozlijeđeno.


Teška prometna nesreća dogodila se oko 4.30 na južnoj strani kolničkog traka A3, kod Velike Kopanice (u smjeru Bajakova), a očevid su proveli policijski službenici i Županijsko državno odvjetništvo Slavonski Brod. Utvrđeno je da je prometnu nesreću prouzročio 57-godišnji vozač automobila švicarskih nacionalnih oznaka zbog nedržanja dovoljnog razmaka, kada je udario u stražnji dio automobila pulskih registracija, koji se kretao ispred, a koji je vozio 72-godišnjak. Automobil pulskih registracija od siline je udara odbačen naprijed te je udario u dva smjerokazna stupića i zaštitnu odbojnu ogradu.


U prometnoj nesreći smrtno je stradao 52-godišnji državljanin Srbije, suvozač iz automobila švicarskih nacionalnih oznaka. Također teško su ozlijeđeni 57-godišnji vozač i 59-godišnja putnica iz istog automobila. U automobilu pulskih registracija teško je ozlijeđena 68-godišnja putnica, a lakše su ozlijeđeni 73-godišnji vozač i 40-godišnja putnica, priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska. Policija će protiv 57-godišnjeg vozača automobila švicarskih nacionalnih oznaka, koji je prouzročio prometnu nesreću, podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Tijekom očevida policijski službenici su na dionici autoceste kod Velike Kopanice zatvorili promet, preusmjeravajući ga na čvor Velika Kopanica - Beravci - Gundinci - Babina Greda.
Zbog ove prometne nesreće iz policije još jednom pozivaju sve sudionike u prometu da ne precjenjuju svoje vozačke sposobnosti, pogotovo ako je vožnja dugotrajna, kao što je bilo u slučaju vozača iz Švicarske. Svaka dva sata trebali bi stati, izići iz automobila i prošetati se minutu ili dvije. Posebno je rizično ako vožnju nastavite umorni, pa postoji opasnost da vozač zadrijema, što se u ovom slučaju kod Velike Kopanice vjerojatno i dogodilo. Na istoj autocesti, jer su vozači automobila zaspali, prije nekoliko godina poginuo je i makedonski pjevač Toše Proeski te hrvatska glumica Dolores Lambaša. Ako ste umorni, stanite na prvom odmorištu i naspavajte se!


Milan Bugarić
U SLIJETANJU DJEVOJKA TEŽE OZLIJEĐENA
Prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom zbila se u subotu i u Vranovcima kod Slavonskog Broda. U 2.10 došlo je do slijetanja automobila s kolnika kada je 19-godišnja vozačica teško ozlijeđena. Policijski službenici očevidom su utvrdili da je 19-godišnjakinja, upravljajući osobnim automobilom, zbog nedržanja strane kretanja kotačima zahvatila travnatu površinu te sletjela u odvodni kanal, udarivši u betonski kolni ulaz. Ona je u toj prometnoj nesreći teško ozlijeđena, a nakon pružene liječničke pomoći zadržana je na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv 19-godišnjakinje, koja je sama bila u autu, podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu Slavonski Brod.
Najčitanije iz rubrike