Mozaik
IZLAZAK JE NAJAVLJEN ZA 27. OŽUJKA OVE GODINE

Pearl Jam najavili album “Gigaton”
Objavljeno 20. siječnja, 2020.
Legendarni američki grunge/alternativni sastav Pearl Jam zasigurno je razveselio brojne fanove najavivši objavljivanje svog jedanaestog studijskog albuma. Izlazak albuma pod nazivom "Gigaton" najavljen je za 27. ožujka ove godine.

"Gigaton" će tako biti prvo studijsko izdanje benda još od 2013. godine i vrlo dobrog albuma "Lightning Bolt". U SAD-u će ga objaviti na vlastitoj etiketi Monkeywrench Records/Republic Records, a u cijelom svijetu distribuirat će ga Universal Music Group. Nadolazeći album producirali su Josh Evans i Pearl Jam, a prvi singl, "Dance of the Clairvoyants", trebao bi se pojaviti u tjednima pred nama. Osvrćući se na rad na "Gigatonu" gitarist Mike McCready izjavio je kako je to bilo jedno "dugačko putovanje".

- Bilo je emotivno mračno i zbunjujuće u nekim trenutcima, ali također uzbudljiva i eksperimentalna mapa putovanja kroz glazbeno iskupljenje. Rad s mojim kolegama na albumu "Gigaton" ultimativno mi je pružio veću ljubav, svijest i znanje o potrebi ljudske povezanosti u ovim vremenima - rekao je McCready, koji je u Pearl Jamu još od samih početaka benda osnovanog 1990. godine u Seattleu.

Naslovna fotografija albuma (nazvana "Ice Waterfall") djelo je kanadskog fotografa i filmaša Paula Nicklena, a snimljena je u norveškom Svalbardu prilikom otapanja ledenjaka Nordaustlandeta. Pearl Jam će promovirati "Gigaton" na turneji koja će započeti 18. ožujka u Torontu. U Europu dolaze krajem lipnja i zasad imaju 14 najavljenih nastupa, a najbliže nama svirat će u Beču (7. srpnja) i Budimpešti (15. srpnja). D.Miklić
Možda ste propustili...

PRVA CRTANA AVANTURA EMITIRANA JE DAVNE 1940. GODINE

Tom i Jerry proslavili 80. rođendan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SUSRETI KAZALIŠNIH AMATERA U VSŽ

U Retkovcima ćemo od 6. do
22. ožujka gledati 11 predstava

2

JEDNA OD NOVINA NA OVOGODIŠNJEM ZAGREBDOXU

Novi program Filmaši o filmašima: Redateljski portreti drugih redatelja

3

RICK MORANIS U NASTAVKU KOMEDIJE "DRAGA, SMANJIO SAM DJECU"

Povratak jednog od najpopularnijih glumaca 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća