Mozaik
IZLAZAK JE NAJAVLJEN ZA 27. OŽUJKA OVE GODINE

Pearl Jam najavili album “Gigaton”
Objavljeno 20. siječnja, 2020.
Legendarni američki grunge/alternativni sastav Pearl Jam zasigurno je razveselio brojne fanove najavivši objavljivanje svog jedanaestog studijskog albuma. Izlazak albuma pod nazivom "Gigaton" najavljen je za 27. ožujka ove godine.

"Gigaton" će tako biti prvo studijsko izdanje benda još od 2013. godine i vrlo dobrog albuma "Lightning Bolt". U SAD-u će ga objaviti na vlastitoj etiketi Monkeywrench Records/Republic Records, a u cijelom svijetu distribuirat će ga Universal Music Group. Nadolazeći album producirali su Josh Evans i Pearl Jam, a prvi singl, "Dance of the Clairvoyants", trebao bi se pojaviti u tjednima pred nama. Osvrćući se na rad na "Gigatonu" gitarist Mike McCready izjavio je kako je to bilo jedno "dugačko putovanje".

- Bilo je emotivno mračno i zbunjujuće u nekim trenutcima, ali također uzbudljiva i eksperimentalna mapa putovanja kroz glazbeno iskupljenje. Rad s mojim kolegama na albumu "Gigaton" ultimativno mi je pružio veću ljubav, svijest i znanje o potrebi ljudske povezanosti u ovim vremenima - rekao je McCready, koji je u Pearl Jamu još od samih početaka benda osnovanog 1990. godine u Seattleu.

Naslovna fotografija albuma (nazvana "Ice Waterfall") djelo je kanadskog fotografa i filmaša Paula Nicklena, a snimljena je u norveškom Svalbardu prilikom otapanja ledenjaka Nordaustlandeta. Pearl Jam će promovirati "Gigaton" na turneji koja će započeti 18. ožujka u Torontu. U Europu dolaze krajem lipnja i zasad imaju 14 najavljenih nastupa, a najbliže nama svirat će u Beču (7. srpnja) i Budimpešti (15. srpnja). D.Miklić
Možda ste propustili...

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

Najčitanije iz rubrike