Sport
RUKOMETAŠICE U SUBOTU U AKCIJI

Osijek preko Sesveta gleda prema mjestu u četvrtzavršnici Kupa
Objavljeno 18. siječnja, 2020.
Nakon više od mjesec dana stanke rukometašice Osijeka ponovno će na parket u natjecateljskom dvoboju. Ne u prvenstvu, koje kreće sljedećeg vikenda, nego u Kupu, u kojem Osječanke u subotu (19 sati) u dvorani Zrinjevac u osmini finala dočekuju Sesvete Agroproteinku.

Tijekom proteklog pripremnog perioda ekipa Jasmina Mrkonje odigrala je tri prijateljska susreta te upisala pobjedu (Mladost Nova Pazova) i dva poraza (Kozarmisleny, Vojvodina). No trener osječkih rukometašica nije previše zabrinut rezultatima tih ogleda, s obzirom na to da uglavnom nije mogao računati na sve igračice, a kao pozitivan detalj istaknuo je izostanak ozljeda.

- Samo smo u jednoj od te tri utakmice igrali u kompletnom sastavu, a u preostala dva nedostajalo nam je po nekoliko igračica, zbog raznih obveza. Srećom pa su nas ozljede mimoišle u ovom razdoblju, tako da kompletni dočekujemo ovaj susret, a vjerujem i spremni. Želimo dobro krenuti u novoj godini, što naravno podrazumijeva prolazak u sljedeće kolo Kupa - pričao je Mrkonja u najavi službenog otvorenja 2020. godine.

Osječanke su u prošlih pet mjeseci već dva puta odmjerile snage sa Sesvećankama. Najprije su ih svladale u rujnu na turniru Osijek Trophy pred početak prvenstva (29:24), kada gošće nisu bile kompletne, a potom su krajem listopada u šestom prvenstvenom kolu remizirale 25:25. Bio je to susret s dva dijametralno suprotna izdanja Mrkonjine ekipe, koja je prvo poluvrijeme odigrala za zaborav, izgubivši ga čak sedam razlike. Ništa u tih 30 minuta nije funkcioniralo u domaćoj ekipi, ni obrana ni napad, te se činilo kako će gošće rutinski privesti susret kraju. Gubile su osječke rukometašice deset minuta prije kraja s pet razlike, a potom u ludoj završnici nadoknadile veliki zaostatak te čak propustile i napad za pobjedu. Teško je stoga procijeniti što će presuditi u subotnjem susretu jer su obje ekipe pokazale i svoje dobro i loše lice. Razumljivo, Mrkonja se nada kako su njegove igračice izvukle pouke iz tog susreta te da će reprizirati svoje bolje izdanje.

- Igrali smo već ove sezone i s jačim ekipama i mislim da smo pokazali da se možemo nositi s njima. Naravno da ćemo se koncentrirati na ovu našu prvenstvenu međusobnu utakmicu, imamo dovoljno materijala za upozoriti djevojke. I one stvari koje su tada valjale u našoj igri, i one detalje koji nisu. Vjerujem da smo od tada i mi napredovali, imali smo i nekoliko igračica koje su bile u reprezentativnom okruženju, što bi nam trebalo donijeti veću sigurnost u igri.

Dvoboj je to koji bi prema do sada prikazanom trebao biti potpuno otvoren, a trener ŽRK Osijek nada se kako će prevagnuti na domaću stranu.

- U Kupu nema favorita, a jasno je kako idemo na pobjedu. Sesvećanke su iskusnija ekipa od nas i ne smijemo si ponovno dopustiti duga jalova razdoblja bez pogotka ili poroznost u obrani. Vjerujem da su djevojke izvukle pouke, onaj nam je susret bio dobro upozoranje. Očekujem u subotu dobru utakmicu i, naravno, naš prolazak u četvrtfinale - poručio je Mrkonja. G. Roguljić
Po četvrtfinale i Olimpija
U osmini finala Kupa rukometašica u subotu će zaigrati još jedan osječki klub, Olimpija, koja će u dvorani Zrinjevac u 17 sati ugostiti 1234 Viroviticu. Osječanke su četvrtoplasirana ekipa Druge HRL Sjever, no nadaju se kako mogu iznenaditi prvoligaša iz Virovitice.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana