Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Dvostruki slavonski napad na lidere
Objavljeno 18. siječnja, 2020.
Stigao nam je i prvi dvostruki odbojkaški program u Maloj dvorani osječkog Gradskog vrta. Na meniju su izuzetno važni superligaški ogledi 13. kola za domaće sastave, koji će ujedno tražiti i svoje prve pobjede u nastavku sezone.

Prve će na parket odbojkašice Osijeka, koje od 17 sati čeka sraz sa susjedom na tablici i ekipom s kojom će se još dvaput sastati i u drugoj grupnoj fazi. Četvrtoplasirana Brda svakako su protivnice po mjeri za igračice Miroslava Đekića, koje su prije tjedan dana pokazale da se mogu nositi i s ekipama iz samog vrha poretka. Poraz 2:3 u Vukovaru nikako nije razlog za smanjeni optimizam, nego je ohrabrenje za današnji ogled.

- U igri je još šest bodova za prijenos, tri tražimo i želimo uzeti na našem parketu. Prethodna utakmica pokazala je da smo ušli spremni u drugi dio sezone, a ako ostvarimo željeno, zamijenit ćemo sa Splićankama i mjesto na tablici - kaže trener Đekić, koji je u prvom ogledu s Brdima doživio poraz nakon pet setova. Pa neka sada uzvrati pobjedom, može i u četiri seta... Derbi se pak odbojkašica igra u Rijeci (subota, 19.30), gdje vodeći domaćin dočekuje drugoplasiranu Ennu Vukovar. Ako gošće uzmu tri boda, uzet će i "jedinicu". Ostali parovi: Marina Kaštela - Poreč i Split - Olimpik.

Obračun vodećeg dvojca čeka nas i kod odbojkaša. Mursa-Osijek u istom subotnjem terminu (19.30) traži pobjedu protiv lidera iz Rijeke. Razlika je dva boda, računica je jasna, s osvojena tri "mursaši" izbijaju na čelo poretka. Očekivalo se da će Osječani derbi dočekati bodovno poravnati, ali iz prethodne runde s gostovanja kod Centrometala donio se samo bod.

- Priželjkivali smo bolje otvaranje drugog dijela, ali derbi i dolazak lidera je prigoda da se pokažemo u pravom svjetlu. Prethodni naš dvoboj na Kvarneru bio je neizvjestan, izgubili smo u pet setova, moramo uzvratiti ako želimo ostati konkurentni za najviši plasman - jasno rezonira trener odbojkaša s Drave Mario Teppert.

Drugo uzastopno gostovanje čeka Brođane, koji su na prethodnom u Varaždinu osvojili bod. Kod Rovinja (subota, 19) dobra je prigoda za Marsoniju da uzme i puni plijen, jer domaćin je najslabija momčad Superlige. U sklopu 13. kola još igraju: Centrometal - Kitro Varaždin, Split - Sisak i Medicinar Trnje - Zadar. N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike