Regija
SUGLASNI GRAD I SINDIKAT

Vrtić Pinokio konačno dobiva kolektivni ugovor
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
DONJI MIHOLJAC - U prostorijama Dječjeg vrtića Pinokio Donji Miholjac održan je radni sastanak članova pregovaračkog tima Grada Donjeg Miholjca i predstavnika Sindikata djelatnika u predškolskom odgoju i obrazovanju. Na sastanku se razgovaralo o kolektivnom ugovoru za zaposlene u Dječjem vrtiću Pinokio, koji ga do sada nije imao, ali je primjenjivao pravilnik o radu.

Sastanku su osim gradonačelnika Gorana Aladića, pročelnice Upravnog odjela za komunalne, gospodarske i društvene djelatnosti te stručne poslove Sanje Hatvalić i voditeljice Odsjeka za društvene djelatnosti Vesne Miličić, sudjelovale i sindikalna povjerenica Dječjeg vrtića Pinokio Đurđa Kudeljnjak te predsjednica Sindikata djelatnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Božena Strugar.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Pinokio Jadranka Landup sa zadovoljstvom je rekla kako su se pregovarački timovi usuglasili s iznesenim prijedlozima te da je potpisivanje kolektivnog ugovora dogovoreno 31. siječnja.

- Ovo je velika stvar jer do sada ni jedan gradonačelnik nije htio potpisati kolektivni ugovor. Funkcionirali smo prema pravilniku o radu. Ponavljam, ovo je značajan pomak i kolektivnim ugovorom bit će konačno utvrđena ne samo osnovica i koeficijenti poslova nego i druga materijalna prava, poput božićnice, regresa, otpremnine. Nećemo reći da smo sto posto zadovoljni, ali smo zadovoljniji nego što smo bili. Sa zadovoljstvom mogu istaknuti da je kolektivni ugovor rezultat inače pozitivinih odnosa s Gradom koji je uvijek spreman na suradnju i na dijalog u pronalaženju zajedničkog rješenja za probleme vrtića. Nadam se da ćemo u daljnjoj suradnji postizati još veće i ljepše rezultate - zaključila je Landup.

Dodala je da Grad Donji Miholjac kontinuirano i dosljedno godinama ulaže u dječji vrtić i nove projekte kako bi osigurao kvalitetniji, sigurniji i ugodniji boravak najmlađima. S.Fridl
Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana