Sport
PROMOCIJA MOTO-SPORTA NA NAŠEM PODRUČJU

Kreće slavonska motocross liga
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
U prostorijama Extreme kluba Malino-Oriovac održan je sastanak moto klubova s područja Slavonije i osnovana je Slavonska motocross liga. Za predsjednika i voditelja Lige izabran je Zoran Nožinić iz Extreme kluba Malino-Oriovac, a kao zamjenik Marko Straga iz MK Pakrac-Lipik. Osnovni cilj lige je promocija moto-sporta na našem području, te pokretanje Prvenstva Slavonije u motocross, quadcross i enduro disciplinama, kažu iz vodstva Lige, te naglašavaju kako se nadaju da će ovim potezom privući više vozača amatera, kao i mladih vozača u juniorskim kategorijama. Također osnivači Lige vjeruju i u privlačenje velikog broja gledatelja na utrkama. Prema najavama, utrke bi će biti održavame na stazama u Malinu, Požegi, Pakracu (Matkovac), Viškovcima (kraj Đakova), a taj popis će se još proširiti. Kako se i sam početak sezone bliži, Liga ovim putem poziva sve vozače motocrossa, quadcrossa, endura i autocrossa koji su zainteresirani za sudjelovanje u Prvenstvu da se jave na Facebook stranicu Slavonska motocross liga ili tajniku Lige na broj telefona 098/363-665. Ova priča zanimljiva je i orahovačkom kraju gdje se motocross u posljednjih nekoliko godina počeo razvijati krupnim koracima zahvaljujući skupini entzuijasta i ljubitelja ovog sporta. Jedan od njih je i mladi 17.-godišnji Damir Hornung koji je odnedavno član Exteme kluba Malinovac-Oriovac. Hornug naglašava kako je jedva dočekao osnivanja ovakve lige:


-Pokretanje Slavonske Motocross Lige za mene je velika stvar jer dolazim iz sredine u kojoj ova vrsta sporta još nije razvijena kao nekim drugim. Ipak, uvjeren sam da je ovo velika prilika kako za mene tako i za sve vozače s naših prostora da osjete pravu dozu adrenalina. Ovu ću ovu sezonu Prvenstva Hrvatske i Slavonske Motocross Lige voziti za Extreme Klub Malino-Oriovac, a s obzirom da je mi je ovo prva profesionalna sezona ne želim si postaviti velike ciljeve ali ću svakako raditi na tome da rezultati budu što uspješniji. – kaže Hornung te naglašava kako mu je cilj i u svoj grad Orahovicu dovesti ovaj svijet oktana:


-Već smo mi počeli, ima nas dosta koji volimo ovaj sport, imamo i dobre temelje za svoj klub jednog dana, trenutno smo okupli MX teasm. Imamo uređenu trening stazu koju svaki dan poboljšavamo i vjerujem da za ovaj sport u Orahovici ima prostora. Tim više što štu u okolici orahovice ima vrhunskih terena za motocross staze, a ovaj sport odličan je za promociju turizma na ovim prostorima. Svakako je važno da smo i mi odradil idio posla da ova ligi saživi, a sve zasluge idu mom Extreme klubu MAalinovac-Oriovac i Motocross klubu Lipik kojima se od srca zahvalujem– zaključio je Hornung.
Vladimir Grgurić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike