Osijek
U FIRINGEROVOJ ULICI

Tradicionalna sedma fišijada “Geza Gudlin”
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
Slavonska kuća i Tomislav Barić pozivaju na 7. fišijadu “Geza Gudlin”, sada već tradicionalno okupljanje u Firingerovoj ulici, u Tvrđi, na kojoj se osvaja jedinstvena titula - majstor najgoreg fiša. Gezijada će se održati u nedjelju, 19. siječnja, s početkom u 11 sati.

Prijašnje su godine pokazale da se na fišijadi, koja se održava prema načelu pokojnog Geze Gudlina - svima svega i sve naopako, okuplja više tisuća ljudi, vatrica se pali ispod dvjestotinjak kotlića, a riba, kruh, tijesto i vino osigurani su za sve natjecatelje. Sve je počelo okupljanjem desetak znanaca koji su htjeli obilježiti 10. godišnjicu smrti svog prijatelja - legendarnog osječkog ugostitelja Geze Gudlina, a pretvorilo se u jedinstveni regionalni događaj na koji dolaze i natjecatelji iz okolnih zemalja.

“Geza je bio nezaobilazan u priči o slavonskoj gastronomiji. Veseljak, uvijek spreman na šalu i nepodopštine - tako ga opisuju prijatelji kojih je uistinu imao mnogo, i oni su organizirali manifestaciju koja slavi njegov život, i to upravo ispred Slavonske kuće koju je osnovao i godinama vodio upravo Geza Gudlin”, kažu organizatori.

Prijave se primaju na telefonski broj 031 369955. E.N.
Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana