Regija
DOGRAĐUJE SE I REKONSTRUIRA VRTIĆ

Jaslička skupina i dodatnih 15 djece
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
ĐURĐENOVAC

U Đurđenovcu je počela dogradnja i rekonstrukcija zgrade Dječjeg vrtića Jaglac. Ovim će se zahvatom dograditi dio uz postojeći vrtić, čije će se prostorije kompletno obnoviti i opremiti. Vrijednost radova je 3,6 milijuna kuna, izvodi ih Zajednica ponuditelja koju čine Euroiskop Našice, Gorenje i Termoelektro Našice, a trebali bi završiti već najesen.

Dogradnja vrtića planirana je radi uvođenja jedne skupine djece jasličke dobi, a time i broja djece. Vrtić će sa sadašnje četiri skupine narasti na šest, i to četiri vrtićke, jednu jasličku, te jednu odgojno-obrazovnu skupinu s provedbom obveznog programa predškole za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja. Ukupni broj koji će vrtić moći primiti nakon dogradnje i rekonstrukcije bio bi stotinjak djece jasličke, mlađe i starije skupine.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Jaglac Renata Plečić kaže kako je presretna jer su radovi konačno počeli jer do sada nisu imali jasličku skupinu.

- Ova rekonstrukcija i dogradnja vrtića nije samo iz pedagoškog standarda nego i znatna demografska mjera kojom će se uključiti više djece u vrtić, a ujedno otvoriti i nova radna mjesta. S ovom dogradnjom vrtića u jasličkoj ćemo skupini smjestiti 15-ero djece te zaposliti dvije odgojiteljice. Zato zahvaljujem svima u Općini Đurđenovac, načelniku i Općinskom vijeću koji su prepoznali potrebu za dogradnjom vrtića za jasličku skupinu, koja nije postojala. Najbolje je kad stvorite uvjete da ljudi mogu ovdje živjeti jer na mladima svijet ostaje i važno je da mladi mogu svoju djecu ostaviti u sigurnim rukama. Ovo je primjer kako se kvalitetnom suradnjom može postići dodatni učinak - rekla je ravnateljica Plečić.

Vrtić trenutačno pohađa 85 djece, a devet je zaposlenih. Dogradnjom će vrtić dobiti prostoriju za jednu jasličku skupinu s pripadajućim previjalištem, polivalentnu dvoranu, prostoriju za odgojiteljice, ured ravnateljice, praonicu te sanitarni čvor. Rekonstrukcija će obuhvatiti obnovu podova, ličenje zidova, izmjenu unutarnje stolarije, postavljanje klima-uređaja, novih garderobnih ormarića i klupica te pripadajuće opreme.

- Veseli ovaj zahvat jer će omogućiti da sva djeca dobiju primjeren prostor i odgoj u mjestu u kojemu žive. U povijesti vrtića, koja je duga 90 godina, nije bilo ovako velike investicije i zato smo neizmjerno sretni, zahvalni i ponosni - naglasila je ravnateljica Plečić. S. Fridl
Još jedan realizirani EU projekt
I načelnik Hrvoje Topalović je zadovoljan što će Dječji vrtić Jaglac u cijelosti zadovoljiti sve propisane pedagoške standarde te što Općina Đurđenovac nastavlja s uspješnom realizacijom EU projekata. “Ovim projektom osigurat će se najmoderniji uvjeti za odgoj djece i rad odgojiteljica, a bit će dograđen i dio za jasličku skupinu, koja će biti formirana čim se radovi završe. Đurđenovac će dobiti moderan i funkcionalan dječji vrtić”, naglasio je Topalović. Sredstva su osigurana iz Europskog fonda za ruralni razvoj.
Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike