Regija
POTPISAN UGOVOR O IZVOĐENJU RADOVA

EPIcentar Sequoia Slatina obnavlja prirodnu baštinu
Objavljeno 16. siječnja, 2020.
SLATINA


Nakon provedene javne nabave gradonačelnik Denis Ostrošić i direktor Domogradnje d.o.o. iz Virovitice Siniša Gregorić potpisali su ugovor o izvođenju radova na uređenju edukativno-posjetiteljsko-informativnog centra u okviru projekta EPIcentar Sequoia Slatina.


Ostrošić je podsjetio na ciljeve toga projekta, jednoga od najvećih i najznačajnijih u gradu, a to je prije svega revitalizacija zaštićene prirodne baštine – stabla sekvoje i parka smještenog u srcu Slatine, istočno od zgrade Gradske uprave, ali i povećanje atraktivnosti grada očuvanjem prirodne baštine i stvaranjem preduvjeta za razvoj kontinentalnog turizma. Kako bi se stvorili uvjeti i kapaciteti za dulje zadržavanje posjetitelja, u EPIcentru Sequoia bit će uređen hostel s 32 ležaja, interpretacijski centar, konferencijska dvorana, dvorane za edukacije i prezentacije, suvenirnica, restoran, promatračnica, poučna staza u zaštićenom parku i oko mamutovca te dječje igralište. Realizacijom projekta zaokružit će se turistička priča povezivanjem s Parkom prirode Papuk, Dravskom pričom u Noskovcima, izletištem Orah u Orahovici, pa će se povećati potencijal destinacije. Gregorić je izrazio zadovoljstvo što je njihova tvrtka na javnoj nabavi dobila ovaj ugovor te je naglasio da tvrtka raspolaže svim potrebnim tehničkim kapacitetima, stručnim i iskusnim ljudima te očekuje dobru suradnju i pravodobno dovršenje radova.


Projekt se provodi iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. -2020."– Javni poziv Promicanje održivog razvoja prirodne baštine. Vrijednost projekta je 20.748.816,66 kuna, a nepovratna sredstava su u iznosu od 16.454.065,49 kuna.


Prijavom na Javni poziv za sufinanciranje projekata EU-a pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobreno je dodatnih 3.256.673,62 kn te će Grad Slatina sudjelovati u projektu s 1.038.077,55 kuna vlastitih sredstava.
Potpisivanje ugovora obavljeno je u nazočnosti pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marina Kokorića, voditeljice Odsjeka za prostorno uređenje Vesne Klement i inženjera gradilišta Slavena Gerenčira. Rok za izvođenje radova je deset mjeseci od uvođenja u posao, što će se obaviti u sljedećih nekoliko dana. P.Ž.
Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike