Novosti
PROTIV SABORSKIH ZASTUPNIKA LOVRE KUŠČEVIĆA I FRANJE LUCIĆA

Zbog sukoba interesa pokrenuta dva postupka
Objavljeno 16. siječnja, 2020.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je u četvrtak postupak protiv HDZ-ovih saborskih zastupnika Lovre Kuščevića, zbog sumnje da je imao privatni interes u izmjeni prostornog plana općine Nerežišće, te Franje Lucića, jer u imovinskoj kartici nije naveo suprugin dug.


Povjerenstvo je protiv Kuščevića pokrenulo postupak zbog moguće povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa jer se dva puta, 2011. i 2015., kao načelnik općine Nerežišće na Braču nije izuzeo pri donošenju izmjena prostornog plana, pri čemu je imao privatni interes. Prvi put njegova supruga tražila je izmjene prostornog plana zbog prenamjene zemljišta u njezinu vlasništvu, a drugi put te je izmjene tražila općinska organizacija HDZ-a, na čijem je čelu bio Kuščević, a odnosile su se na njegove nekretnine, pa se staja mogla prenamijeniti u stambeni objekt. Izvjestitelj u ovom slučaju Davorin Ivanjek rekao je da se Kuščević u takvim situacijama trebao izuzeti iz odlučivanja. Povjerenstvo je protiv Kuščevića pokrenulo postupak i zbog nedostataka u ispunjavanju imovinske kartice, jer nije opravdao uočene nerazmjere u imovini.
Povjerenstvo je pokrenulo postupak i protiv Franje Lucića jer ni u jednoj imovinskoj kartici nije naveo pravomoćno utvrđeni porezni dug svoje supruge iz 2006. godine u iznosu od 187.558 kuna. H