TvObzor
SUPERVAL - KONCERT ŠKOLSKIH BENDOVA IDE DALJE

Otvorene prijave za nastup na drugom izdanju
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
Rok za prijave traje do 29. veljače, a ovisno o količini i kvaliteti prijava odlučit će se hoće li Superval zadržati formu jednodnevnog koncerta ili postati festival

Nakon sjajno primljenog prvog izdanja koncerta školskih bendova, u 2020. Superval se nastavlja i podiže stepenicu više. Upravo danas otvorene su prijave za nastup na drugoj ediciji, koja će se na proljeće održati u Tvornici kulture. Prijave za svirku otvorene su isključivo za bendove koji djeluju unutar osnovne ili srednje škole te koji izvode autorsku glazbu i/ili obrade.

Svi zainteresirani trebaju na mail prijave@superval.hr poslati sljedeće: You Tube link izvođenja bar jedne pjesme (preferira se i više od jedne) ili audiosnimke WeTransferom/Dropboxom, fotografiju benda i kratku biografiju s kontaktima voditelja (ime, mail, mob) i linkovima na društvene mreže benda (ako ih imaju). Rok za prijave traje do 29. veljače.

Nakon isteka roka organizacijski tim preslušat će prijave i 1. travnja objaviti tko nastupa na drugom izdanju. Ovisno o količini i kvaliteti prijava odlučit će se hoće li Superval zadržati formu jednodnevnog koncerta ili postati festival, a termin održavanja bit će sredinom lipnja. Od odabranih bendova se očekuje 30 minuta uvježbanog repertoara. Više informacija može se pronaći na službenoj Facebook stranici Supervala.

Prvi Superval, koncert školskih bendova, održan je u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak, 14. lipnja pred više od 800 posjetitelja. Svirka koja je prvotno zamišljena u Malom pogonu zbog golemog je interesa prebačena u veliku dvoranu i nadmašila sva očekivanja, i posjetom i fantastičnom energijom svih pet bendova. Cilj Supervala – omogućiti školskim bendovima da nastupe kao pravi profesionalci u najvećoj koncertnoj dvorani u Hrvatskoj i osjete sirovu i iskrenu koncertnu emociju – potpuno je ostvaren, prije svega zbog dvaju faktora – bendova koji su nastupili i publike koja ih je došla podržati. Zagrebački The Seven, MIOC Bend, River 42 i KGB te jaskanski The Smafp u više od 3 i pol sata koncerta prošli su izuzetno širok popis izvođača, od regionalnih favorita do globalnih velikana izazivajući frenetičnu podršku publike.

U svojoj drugoj sezoni Superval radi organizacijski korak naprijed pozivajući sve aktivne školske bendove da se prijave i pokažu što znaju.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

Najčitanije iz rubrike