Sport
OSMINA FINALA KUPA KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Cibona je na parketu Gradskog vrta (pre)lako izborila završni turnir
Objavljeno 15. siječnja, 2020.

Treći ovosezonski sraz Vrijednosnica Osijek i zagrebačke Cibone bio je i najizvjesniji. U dva prvenstvena ogleda košarkaši s Drave bili su konkurentni, ali to nije bio slučaj u dvoboju osmine finala Kupa Krešimira Ćosića. Cibona je lakše od očekivanog izborila prolaz na završni turnir, gdje će Osječani pokušati zaigrati nekom drugom prigodom.

Kao i na prethodnoj utakmici protiv "cibosa" u Gradskom vrtu, onoj prvenstvenoj sredinom prosinca, domaćin je dosta mlitavo djelovao na otvaranju. Loša napadačka rješenja i tri izgubljene lopte u prvih pet minuta donijeli su gostima prednost od devet poena (5:14). No nakon time-outa Osječani su najavili buđenje, tri trice dale su napadački impuls, pa se u tim trenutcima pomislilo da favorit ipak neće imati laganu večer. Da su se vratili u utakmicu, domaćini su potvrdili tricom Kujundžića u 14. minuti, za svoje jedino vodstvo (27:26). Ipak, neposredno prije odlaska na odmor Rebec i Novačić odveli su Zagrepčane u najveću prednost (35:45). Tome su kumovali i domaći, koji su u tim trenutcima pravili pogreške, koje su u ovakvim utakmicama neoprostive.

Treća četvrtina počela je realiziranim slobodnim bacanjem Bašića (tehnička klupi Cibone na isteku 20. minute), ali nakon toga se ipak razigrao gost. Brzinskih 7:0 bilo je kazna za tri izgubljene lopte domaćina, koji je ničim izazazvan darivao suparnika. Bila je to dionica u kojoj su sve dvojbe bile riješene. Osječani su svoj prvi poen iz igre zabili u 25. minuti, ali scenarij iz prve četvrtine nije se ponovio. Dvije trice Rebeca, dobar učinak Vucića pod obručima te Ramljak donijeli su sastavu Ivana Velića i odlazak na prednost veću od 20 poena. Stoga je posljednja četvrtina bila revijalna, trener Domagoj Kujundžić dao je priliku i svojim mladim snagama, a “cibosi” su na kraju stotokom proslavili prolaz među osam najboljih. N. Benčina
VRIJ. OSIJEK       77

CIBONA       103

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 150. Suci: Vovk, Perlić i Gracin

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Bašić 8 (1-1), Jordano 18, Filipović 2, Kujundžić 7, Dmitrović, Ćorić 8 (1-2), Šarenac 13 (4-5), Buljević 10 (2-2), Darling, Vuković, Lakić 11

CIBONA: Rebec 23 (3-3), Katić, Bundović 5 (1-2), Vucić 13 (1-2), Novačić 16, Prkačin 2, Badžim 3, Rozić 3, Ljubičić 6, Gibson 8, Ramljak 24 (3-4)

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 18:22, 19:23, 13:25, 27:33
Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku