Osijek
U SPORTSKOJ DVORANI GRADSKI VRT

Dani poslova u turizmu u petak, 17. siječnja
Objavljeno 15. siječnja, 2020.
Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović i ministar turizma Gari Cappelli otvorit će Dane poslova u turizmu i sudjelovati na Regionalnoj konferenciji tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema koji će se održati u petak, 17. siječnja, u Sportskoj dvorani Gradski vrt s početkom u 10 sati.

Dani poslova u turizmu zajednički je projekt koji već četvrtu godinu okuplja brojne poslodavce iz turističkog sektora i nezaposlene zainteresirane za rad u turističkoj sezoni i prilika su da brojni poslodavci predstave otvorena radna mjesta i povežu se s nezaposlenim osobama koje se na jednom mjestu mogu informirati o mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijere u turizmu.

U sklopu manifestacije na Fakultetu Agrobiotehničkih znanosti u Osijeku isti dan u 13 sati održat će se i konferencija s temom "Suradnja jedinica lokalne uprave i poslodavaca s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava".

Na konferenciji će ministar Josip Aladrović sa suradnicima predstaviti novosti u mjerama aktivne politike zapošljavanja, ukidanje kvotnog sustava za zapošljavanje stranaca i rad Europskog socijalnog fonda. Top-poslodavac u turizmu će za dva dana u sportskoj dvorani Gradski vrt svim potencijalnim zaposlenicima predstaviti otvorena radna mjesta i prednosti rada u najvećoj hrvatskoj turističkoj kompaniji Valamar Rivieri.

Inače, Valamar Riviera najveći je poslodavac u hrvatskom turizmu koji je prošle godine na vrhuncu sezone zapošljavao 7000 ljudi. Prošle godine zauzela je visoko 7. mjesto na ljestvici top-poslodavaca u Hrvatskoj, skočivši za čak pet mjesta u odnosu prema godini prije. Osim toga, Valamar je i dalje jedina turistička kompanija koja se nalazi u prestižnom društvu top 20 poslodavaca u Hrvatskoj po izboru gotovo 20.000 ispitanika istraživanja portala MojPosao koje se provodilo u 2018. i 2019.
E. Nenadić
Najčitanije iz rubrike