Tehno
KVALITETAN ZVUK

Novi soundbarovi za vrhunsko audioiskustvo
Objavljeno 16. siječnja, 2020.
Za najživopisnije iskustvo kućnog kina novi soundbarovi nude 4K pass-through te opcijski komplet stražnjih bežičnih zvučnika

LG na CES-u 2020 predstavlja impresivnu liniju novih soundbarova vrhunske kvalitete zvuka, jednostavne povezivosti, s pametnim funkcijama te elegantnog dizajna.

LG-ovi novi modeli soundbarova donose bogat realističan zvuk koji zadivljuje svojom preciznošću i dubinom. I u 2020. godini LG nastavlja dugogodišnje partnerstvo s tvrtkom Meridian Audio pa više modela ima precizne tehnologije kao što je Bass and Space. Ona pojačava niskofrekventnu reprodukciju, proširuje zvučnu sliku, ali i “uzdiže” percipiranu visinu glavnih instrumenata i vokala za još vjernije iskustvo slušanja. Uz to, većina modela za 2020. godinu podržava Dolby Atmos i DTS: X za dinamičan i uranjajući doživljaj zvuka.

Novost kod LG-ovih premium soundbarova je tehnologija AI Room Calibration, koja jamči optimizirani zvuk automatskom prilagodbom specifičnim karakteristikama prostorije. Ovi napredni modeli imaju mogućnost samokalibriranja, odnosno prepoznavanja i analize tonova kako bi precizno procijenili dimenzije prostora te u skladu s tim prilagodili postavke. Tijekom reprodukcije sadržaja masteriranih tehnologijama Dolby Atmos ili DTS:X korisnici mogu uživati u zadivljujuće realističnom surround zvuku, za koji se čini da dolazi iz različitih smjerova. Uz to, LG-ovi vrhunski soundbarovi posjeduju napredni algoritam za obradu koji može poboljšati kvalitetu uobičajenih formata do one gotovo studijske kvalitete.

Za najživopisnije iskustvo kućnog kina LG-ovi novi soundbarovi nude 4K pass-through te opcijski komplet stražnjih bežičnih zvučnika SPK8 kompatibilnih s većinom modela LG-ovih soundbarova. Uz Google Assistant, koji je ugrađen u više modela za 2020. godinu, korisnici mogu upravljati kompatibilnim pametnim uređajima kod kuće sa svojeg soundbara jednostavno se koristeći razgovornim glasovnim naredbama. Povezivanje će biti lakše nego ikad prije dodatkom poboljšanog kanala za povrat zvuka (eARC), tako da vlasnici mogu priključiti vanjske uređaje izravno u svoje eARC kompatibilne televizore i uživati u trodimenzionalnom zvuku audioformata visoke razlučivosti kao što su Dolby True HD ili DTS Master Audio.1

„Cilj je uvijek bio pružiti bolji zvuk što većem broju ljudi, a nudeći više vrhunskih proizvoda koji se oslanjaju na naše uspješno partnerstvo s kompanijom Meridian s najnovijom linijom soundbarova upravo to možemo i ostvariti“, poručio je Park Hyung-woo, iz LG Home Entertainment Company.
Marin Režić
Elegantan dizajn
Među LG-ovim novim proizvodima u kategoriji soundbarova dva su dobitnika nagrade CES Innovation Award. Premium modeli SN9YG i SN11RG prepoznati su zbog poboljšane kvalitete zvuka, pri čemu je flagship model SN11RG 7.1.4-kanalni sustav s dva bežična stražnja zvučnika koja ispuštaju zvuk prema naprijed i prema stropu za 360 stupnjeva vrhunskog zvuka. Zbog svog elegantnog i modernog dizajna koji se savršeno stapa s minimalističkom estetikom 55-inčnih i 65-inčnih LG-ovih televizora, ovi elegantni soundbarovi stvaraju besprijekoran vizualni sklad te savršeno izgledaju u bilo kojoj prostoriji.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike