Sport
LOŠ ZRAK I GUST DIM STVARAJU PROBLEME

Tenisačice se guše u Melbourneu
Objavljeno 15. siječnja, 2020.
Iako su neki igrači prigovarali i molili organizatore da razmisle o pomicanju prvog teniskog Grand Slama u 2020. godini, Australian Opena, gospoda iz Melbourena ne žele o tome ni čuti. Uvjeravaju kako je sve pod kontrolom, iako je u Melbourneu kvaliteta zraka jako loša, a grad obavija gust dim kao posljedica velikih požara koji haraju Australijom. Tenisačice i tenisači se žale, u Melbourneu imaju problema s disanjem, morali su prekidati treninge i mečeve, ali kvalifikacije za Australian Open se igraju. Slovenka Dalila Jakupović morala je predati meč jer više nije mogla normalno disati. Protiv Švicarke Stefanie Voegele u jednom je trenutku pala na koljena i počela kašljati, “hvatala je zrak”, pa se odlučila na predaju meča, u kojem je imala 1:0 u setovima.

- To za nas nije zdravo. Bila sam iznenađena, mislila sam da danas nećemo igrati, ali nemamo mnogo izbora - komentirala je Jakupović.

Žalila se i ruska tenisačica Marija Šarapova, koja je u Melbourneu igrala ekshibicijski meč s Njemicom Laurom Siegmund i obje su se mučile zbog velike vrućine, ali i dima koji je stvarao probleme. U drugom setu pri 5:5 zajednički su odlučile da je najpametnije prekinuti meč. I Kanađanka Eugenie Bouchard tražila je nekoliko puta liječničku pomoć u meču protiv Kineskinje Youu Xiaodi, koji je dobila u tri seta. I. Li.
Možda ste propustili...

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike