Regija
U SUBOTU VELIKA PROSLAVA

Požeško Vincelovo 13. put u “Zeleno-plavom”
Objavljeno 15. siječnja, 2020.
POŽEGA

Požeška kotlina okružena vinorodnim brežuljcima svoje bogatstvo i vinsku tradiciju pokazat će brojnim i pomno organiziranim proslavama Vincelova. U Požegi se ovaj vinski blagdan priređen u sklopu projekta "Zeleno-plavo", čiji je cilj povezati kontinentalnu i jadransku Hrvatsku te promovirati hrvatske autohtone prehrambene proizvode na domaćem turističkom tržištu. Manifestacija će se održati po 13. put u subotu, 18. siječnja, na Trgu Sv. Trojstva pod pokroviteljstvom Grada Požege i u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega, Turističke zajednice Grada Požege, Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika i HGK Požega.

- Pripremili smo manifestaciju koja je izvrstan spoj našeg tradicionalnog Vincelova i naših nastojanja da ostvarimo što bolje poslovne odnose s "plavom" Hrvatskom, na čijem tržištu možemo prodati puno proizvoda i koja sigurno prepoznaje slavonske potencijale - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić. Posjetitelji će moći kušati razne specijalitete iz svih krajeva Hrvatske - od plave jadranske do zelene kontinentalne, što ovu manifestaciju čini specifičnom.

- Na sudjelovanje smo pozvali obrtničke komore i udruženja diljem Hrvatske pa očekujemo više od 250 sudionika od Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke i Istre pa sve do Osijeka, Vinkovaca, Vukovara - rekao je predsjednik Obrtničke komore Anto Bilobrk.

- Ovom manifestacijom pokrećemo i ocjenjivanje kvalitete manifestacija, vrlo nam je važno dobiti mišljenja naših sugrađana i posjetitelja kako bismo zajedno poboljšali kvalitetu manifestacija i općenito kvalitetu destinacija. U tijeku je, naime, prva faza projekta "Upravljanje kvalitetom u destinaciji Zlatna Slavonija", kojem je glavni cilj podići kvalitetu proizvoda, usluga i manifestacija cijele destinacije - rekla je na predstavljanju manifestacije direktorica TZ-a Požege Silvija Podoljak. B.S.T.
Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike