Mozaik
DODIJELJENE NAGRADE “MUSIC PUB”

Prljavci grupa godine, ali najpjesmu 2019. pjevaju - Songkillersi
Objavljeno 15. siječnja, 2020.
Sastav Magnar, koji predvodi mladi pjevač Noa Rupčić, osvojio je nagradu “Moj prvi Music pub” za najbolji novi bend 2019.

Održan je prvi dio dodjela glazbenih nagrada "Music pub". U istoimenoj emisiji urednika i voditelja Zlatka Turkalja Turkija, na Drugome programu hrvatskoga radija (HRA2), dodijeljena su priznanja za najuspješnije izvođače 2019. godine u kategorijama hit godine, grupa godine, kantautor godine, te "Moj prvi music pub" za najbolju novu pjevačicu i novu grupu. Nagrada "Music pub" za grupu godine otišla je u ruke Mladena Bodalca, čije je Prljavo kazalište 18. i 19. listopada 2019. održalo rasprodane koncerte u Areni Zagreb. Time su obilježili 30 godina od legendarnoga koncerta, koji su 17. listopada 1989. održali u Zagrebu na tadašnjem Trgu Republike.

- Zadovoljni smo. Sve što se događalo oko benda bilo je vrlo uspješno - rekao je Bodalec, prisjetivši se prošle godine. Posebno ga veseli dobar prijam mlađe publike, a ne samo one koja je svjedočila povijesnom koncertu 1989.

- Sigurno da nam je značilo obnoviti sjećanja na taj koncert - kazao je Bodalec, naglasivši zahtjevnost pripreme masovnih koncerata, koji Prljavom kazalištu nisu strani. Otkrio je i da im je još neispunjena želja nastupiti na Maksimirskom stadionu. Kraj 2019. godine ipak su dočekali nastupivši na Trgu bana Jelačića, a ovu su godinu započeli osvajanjem nagrade "Music pub" u prepoznatljivom obliku gitare.

Magnar, koji predvodi pjevač Noa Rupčić, osvojio je nagradu "Moj prvi Music pub" za najbolji novi bend. Prošle su godine, zahvaljujući pobjedi na natječaju, nastupili kao predgrupa Općoj opasnosti u Domu sportova te dobili priliku potpisati diskografski ugovor. Osim što pjeva u grupi Magnar, Noa Rupčić svira klavijature u kultnom rock-bendu Kojoti, a igra i u mjuziklu "Jesus Christ Superstar" kazališta Komedija.

- Ne znam što reći. Jako mi je drago. Stvarno se svi u bendu trudimo i svi smo se u to totalno dali. Jako smo ponosni. Dosad smo primili nekoliko nagrada, ali ovo je prva na kojoj piše naše ime - rekao je Noa Rupčić te se našalio kako još moraju odlučiti koji će član benda nagradu ponijeti kući.

Pjesma "Teži slučaj" grupe Songkillers proglašena je hitom 2019. godine.

- Ti se šališ?! Ne znam čime sam zaslužio tu čast - šokiran je bio pjevač Željko Banić Bane te je zahvalio Turkiju i uime autora glazbe i aranžmana Predraga Martinjaka Peggyja. Najavio je i novi ‘‘živahniji" singl, koji će objaviti na proljeće.

Pjevačica Zsa Zsa dobitnica je nagrade "Moj prvi Music pub" za najbolju mladu pjevačicu, zahvaljujući pjesmama"Sve što hoću" i "Zarobljena", koje su prošle godine bile pri samom vrhu top-ljestvica Drugoga programa hrvatskoga radija.

- Može li se svirati na ovoj gitari? Baš je lijepa - našalila se Zsa Zsa primajući nagradu Music pub u obliku gitare te je najavila svojim pratiteljima na Instagramu da će uskoro objaviti fotografiju nagrade.

Kantautorica godine je Elis Lovrić, koja je prošle godine imala zapažen nastup na Splitskom festivalu, a na Dori se plasirala na visoko treće mjesto.

- A zato si me zvao! Joj, baš sam sretna - iznenađena je bila Elis. Priznala je da se dugo borila s time da se bavi glazbom, rekavši da je ona primjer osobe koja nikada nije odustala od svojih snova.

- Nisam imala PR koji me pratio. Nisam znala kako se to radi. Uvijek sam radila svoj posao: sviraj, pjevaj, uči ulogu, dođi na scenu. Nisam znala da postoji cijeli jedan sistem koji mora to pratiti da bi ljudi uopće znali da postojiš - rekla je Elis, koja je inače diplomirana glumica.

U idućoj emisiji, 20. siječnja, doznat ćemo tko su dobitnici u kategorijama pjevač godine, pjevačica godine, album godine i pjesma godine, a nagradu “Moj prvi Music pub” osvojit će najbolji mladi pjevač.

Tanja Kvorka
OLIVER I TEREZA
Podsjećamo, “Music pub” najstarija je domaća godišnja glazbena nagrada koja se za najbolja glazbena ostvarenja dodjeljuje još od 1992. godine. Počevši od 2016. godine nagrada “Music Pub” za najboljeg pjevača nosi naziv “Oliver Dragojević”, a od 2017. priznanje za najbolju pjevačicu nosi ime “Tereza Kesovija”.
20. siječnja ćemo doznati pjevača i pjevačicu godine, album i pjesmu godine te najboljeg mladog pjevača
Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike