Sport
ZAVRŠENA “ZIMA” U ORAHOVICI

CB Radić uzeo je pobjednički pokal i 15 tisuća kuna
Objavljeno 14. siječnja, 2020.
Našičani su u finalu, u drugom dijelu susreta, slomili Lješnjak united iz Čačinaca i slavili sa 4:0

Spušten je zastor na 32. zimski malonogometni turnir u Orahovici. I ova netom završena "Zima" bila je zanimljiva, uzbudljiva, puna iznenađenja i preokreta, a ponovno se održavala u organizaciji Caffe bara Blues.

Nastupilo je devet kategorija, tijekom 16 dana odigrano je 149 utakmica i postignuta su 524 pogotka. Nedjelja je bila finalni dan, igrale su za naslov sve kategorije, a naravno vrhunac večeri bilo je seniorsko finale u kojemu je Caffe bar Radić potvrdio dominaciju i odnio naslov pobjednika u Našice.

Uvertira u veliko seniorsko finale bio je ogled za treće mjesto između orahovačkih Duhova i Gideon brothersa iz Viljeva. Orahovčani su bili bolji i slavili sa 3:1, a osim pokala zaslužili su i novčanu nagradu od četiri tisuće kuna. I onda vrhunac večeri, veliko finale u kojemu su se sastale dvije momčadi koje su tijekom turnira i najviše pokazale - Caffe bar Radić iz Našica te Lješnjak united Čačinci. Iako konačnih 4:0 u korist "Radića" govori kako je završna utakmica bila jednosmjerna ulica, nije bilo baš tako.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ispitivanju snaga, taktički su obje momčadi čvrsto držale svoju obranu te čekale pogrešku suparnika i vrebale kontru. No pogrešaka nije bilo i prvi dio je završio 0:0, a onda u drugom poluvremenu apsolutna dominacija Našičana koji su razbili suparnika. Caffe bar Radić brzo je poveo pogotkom kapetana Ivana Purgara i utakmica se otvorila. Lješnjak je stiskao, pokušavao, a iskusna momčad iz Našica vješto je koristila otvoren teren i sve kažnjavala. Poentirali su potom Dražen Ćavar i Mihael Tomić i već je bilo jasno u kojem će pravcu naslov prvaka orahovačke Zime 2019./2020. No Lješnjak se nije predavao, probao se vratiti s igračem više u polju izvadivši vratara, ali ne da nisu poentirali, nego su primili još jedan pogodak. U jednoj kontri Elvis Mihaljević zabio je za konačnih 4:0. Tako je Caffe bar Radić nakon trijumfa u Našicama ‘‘uzeo‘‘ i Orahovicu, veliki pobjednički i prijelazni pokal te novčanu nagradu od 15 tisuća kuna. Lješnjaku je pripalo srebro i osam tisuća kuna.

Prvi strijelac turnira je Matko Mikola s 10 pogodaka, najboljim vratarom proglašen je Marijo Banović iz pobjedničke momčadi, a najbolji igrač turnira je Domagoj Ninčević iz Lješnjak uniteda.

Veliku završnu večer uveličala je bogata tombola, a posebna atrakcija bio je nastup najboljeg hrvatskog i jednog od najboljih europskih kadetskih i juniorskih plesnih parova u plesanju salse i bachate, Laure Pavić i Gabrijela Mihalika iz Kulturno-umjetničkog centra Bolero Osijek.

Malonogometni turnir ponovno se pokazao i dokazao kao središnji sportski zimski događaj u Orahovici, mjesto susreta i zabave ili je ipak najbolje reći, ono što je naglasio i predsjednik Organizacijskog odbora Vlado Grgić na zatvaranju turnira - mjesto istinskog prijateljstva.

Vladimir Grgurić
FINALNI DAN
U-8: ŠN Slatina - ŠN Orahovica 1:0

U-10: ŠN Fešk - ŠN Slatina 1:0

U-12: Prijatelji - ŠN Slatina 1:0

U-14: ŠN Fešk - NK Đurđenovac 7:6 (0:0)

U-16: ŠN Fešk - NK Voćin 2:1

Juniori: Error 404 Mario gold - OPG Rukavina 2:1 (0:0)

Veterani: Noja united - Veterani NK Fešk 3:1

Mjesta: Voćin - Feričanci 4:2

Seniori: za 3. mjesto: Duhovi - Gideon brothers 3:1

Seniori finale: Caffe bar Radić - Lješnjak united 4:0
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike