Regija
NOVA AKCIJA NAŠIČKIH BICIKLISTA

Stare bicikle popravit
će i darovati ih djeci
Objavljeno 13. siječnja, 2020.
NAŠICE - “Ako imate bicikl koji se ne koristi, sada imate priliku nekomu ga darovati”, poručuju članovi Biciklističkog kluba Našice, ujedno inicijatori humanitarne akcije ReBICIKLiraj. Prva ovakva akcija našičkih biciklista trajat će do proljeća, a nadaju se, nastavit će se svake godine u zimskim mjesecima. Cilj akcije je pružiti priliku uživanja u vožnji bicikla onima koji nisu u mogućnosti priuštiti si to najraširenije prijevozno sredstvo na svijetu. Želja im je da djeci omoguće i potencijalni odlazak u školu, dodatne aktivnosti, ili vožnju na neke udaljenije relacije. Inicijativa za pokretanje akcije nastala je spontano, kada su članovi Biciklističkog kluba kontaktirali prijatelje tražeći kako prikupiti novac za blagdansku akciju “Bicikli pod bor”. Prošlogodišnjom akcijom tijekom blagdana prikupili su dovoljno novca da jednom dječaku u nepovoljnoj situaciji daruju novi bicikli. Tako je kroz razgovor, jedan od njih, ponudio stari bicikl svoga sina koji duže vrijeme stoji u podrumu, jer ga je sin prerastao. Učinilo im se to kao dobra ideja, pa su pomislili zašto ne bi organizirano prikupili takve bicikle, osposobili ih i darovali onima kojim je to potrebno, ponajprije djeci. Članovi kluba i inicijator strastveni su biciklisti i vode se mišlju da bi svatko, malen ili odrastao, trebao bar jednom u životu osjetiti užitak vožnje na biciklu.

- Poslali smo upite u neke institucije koje rade s djecom i dobili povratne informacije te okviran broj djece kojima bi bicikli dobro došli – poručuju iz kluba i dodaju kako, iako akcija još nije bila javno objavljena, u njihove garaže već su pristigli prvi dječji bicikli. Tako su do sada prikupili 20-ak komada, od kojih će velika većina biti popravljeni, dok će neki biti iskorišteni za dijelove.

- Pozivamo vas da bicikle koje želite odbaciti, ili ih se u svakom slučaju želite riješiti, donirate ih nama, a mi ćemo ih servisirati, obnoviti i predati potrebitima - pozivaju sve ljude dobre volje da im se obrate na službenoj Facebook stranici, ili na telefon 091 613 8171. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike