Regija
PRVI OVOGODIŠNJI PRIJAM ZA RODITELJE NOVOROĐENČADI

Uručeni poklon-paketi za osmero novorođenih
Objavljeno 13. siječnja, 2020.
DONJI MIHOLJAC - U gradskoj vijećnici jučer je održan prvi prijam roditelja te podjela poklon-paketa koji sadržava osnovne higijenske potrepštine za novorođenčad. Poklo-pakete u vrijednosti od 500 do 600 kuna osigurali su Grad Donji Miholjac i Ljekarna Kovačević, a dobilo ih je osmero djece rođene krajem 2019. godine. Poklon-pakete roditeljima je uručio gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić. Istaknuo je kako Grad treću godinu dodjeljuje poklon-pakete za novorođenu djecu, zahvaljujući inicijativi gradske vijećnice Tihane Brkić.

Grad godišnje organizira nekoliko prigodnih druženja s roditeljima na kojima ponekad budu i njihova novorođena djeca. Na posljednjem, u prosincu 2019. godine, predano je 20 poklon-paketa za bebe koje su rođene u listopadu i studenom. Inače, godišnje se organizira podjela između 70 i 80 poklon-paketa za novorođenčad.

Gradonačelnik Goran Aladić podsjetio je da Grad Donji Miholjac dodjeljuje i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 2000 kuna za prvo dijete, a za svako sljedeće dodatnih 500 kuna.

Od osam roditelja kojima je gradonačelnik uručio poklon-pakete troje ih ima troje, jedno ima dvoje djece, a četvero ih ima prvo dijete.

U 2020. godini u proračunu Grada Donjeg Miholjca je predviđeno 200.000 kuna za jednokratne novčane pomoći za novorođenčad. S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike