Mozaik
U VIROVITICI ODRŽAN PRVI FESTIVAL PJEVAČA UMIROVLJENIKA

“Nikad nije kasno”: Najpjevači su Tomislav Lucić i Krunoslav Mitrovac
Objavljeno 14. siječnja, 2020.
Pod motom “Nikad nije kasno” u Gradskom kazalištu Virovitica održan je prvi županijski festival umirovljenika. Tridesetak pjevača iz Virovitice, Orahovice, Pitomače, Vaške, Kapele Dvora i Brezovice priredilo je brojnim posjetiteljima zabavnu i nezaboravnu večer punu glazbe, smijeha i odlične atmosfere. Nakon nekoliko sati pjevanja i zabave, sjajne večeri u kojoj je bilo samo pozitivne energije. Stručno povjerenstvo u sastavu Damir Mihaljević, Dean Premrl i Matej Blažević proglasilo je pobjednike. Tako je Tomislav Lucić oduševio izvedbom „O sole mio“ i odnio prvo mjesto, iza njega smjestio se Krunoslav Mitrovac sa skladbom „Mirišu li naše ruže“, a broncu je osvojio kvartet Pitomačanke izvevši „Dolinu našeg djetinjstva“. Prema glasovima publike (50 glasova) slavio je Krunoslav Mitrovac, srebro su osvojile Pitomačanke (36 glasova), a treći je bio Branko Vargović (34 glasa) sa skladbom „Zbog jedne divne crne žene“.

- Moram priznati da nam nije bilo lako i jednostavno izabrati najbolje, jedan vrlo nezahvalan zadatak, i što se tiče najbolje izvedene skladbe, mi smo se odlučili za tri nagrade, iako su za mene svi pobjednici jer velika je stvar doći na ovu binu, uzeti mikrofon i pjevati pred svima vama – rekao je predsjednik stručnog žirija Damir Mihaljević te dodao kako je ovo festival koji se treba ponoviti bar dva puta godišnje jer, kako je rekao i s čime se publika jednoglasno složila, jednom je malo. Nagrade najboljima uručio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, čestitajući izvođačima, u ime jednog od pokrovitelja, Virovitičko-podravske županije:

- Iduće godine ovaj festival može biti održan i u sportskoj dvorani jer je nekoliko desetaka posjetitelja, zbog ograničenog prostora za sjedenje u Kazalištu Virovitica, festival odgledalo „na nogama“. Čestitam svima, najveći pobjednici su svi koji su nastupili – rekao je Andrović.

Za vrijeme prebrojavanja glasova održao se zabavni program u kojem su nastupili skupina Dnevnog boravka Crvenog križa Virovitica, komičarka Ružica Cerjan, vicmaher Vladimir Župan te violinist Ivan Kovačević uz pratnju Perice Mihaljevića. Organizatori prvog županijskog festivala bili su Koordinacija Udruga umirovljenika Grada Virovitice i Matica umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije, a pokrovitelji su bili Grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija.

Vladimir Grgurić
NASTUPIO ŠAROLIKI RASPON IZVOĐAČA: OD KLAPA DO KOMIČARA
Na Festivalu, koji je odlično vodio Trpimir Markotić, nastupili su: Klapa Orahovica, Pitomačanke, trio Zlatne godine Podgorja, Josip Barčanac, Tomislav Lucić, Stjepan Virag, Kata Sinjaković, Tomislav Galeković, Pero Berkec, Vladimir Doppler, Slavica Berkec, Mato Brođanac, Josip Troha, Krunoslav Mitrovac, Branko Vargović. U zabavnom programu plus, dok su se prebrojavali glasovi publike, nastupili su: skupina iz Dnevnog boravka Crvenog križa Virovitica s nekoliko atraktivnih tjelovježbi, komičarka Ružica Cerjan, vicmaher Vladimir Župan te najstariji violinist u Hrvatskoj Ivan Kovačević uz pratnju Perice Mihaljevića.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike