Kultura
GORE - NOVE IZVEDBE NOVE PREDSTAVE ZPA

Žestina izvedbe i rijetka zahtjevnost
Objavljeno 13. siječnja, 2020.
Premijerno izvedena u listopadu na sceni Istra Zagrebačkog kazališta mladih, predstava Gore oduševila je najrazličitije plesne ukuse, a dinamičnom izvedbom novi ženski postav ZPA publiku je podigao na noge! U ekspresivnom zajedničkom ritualu šest plesačica nalazi se negdje gore, otkriva radost pripadanja zajednici, ali i odgovornost pojedinca prema zajednici te zajednice prema pojedincu - najavljuju iz ZPA. Nove izvedbe Up & Up su 16. i 17.siječnja, u 20 sati, u ZeKaeMu.


- Žestina izvedbe i rijetka zahtjevnost koreografije idealni su za showcase novih članica, ali potpuno izostaje dojam da je Ferenc Feher to isforsirao. Taj neprekinuti ritam, koji do te mjere utječe na publiku da na momente doista požališ što sjediš, sjajan je odraz tempa suvremene žene, čije se uloge i zadaće često preklapaju i od pojedinke zahtijevaju nadljudske napore u nošenju sa životnim izazovima. Zato su sve članice ansambla heroine modernog načina života - ističe Klara Šimunović.


Predstava je nastala prema ideji nagrađivanog mađarskog koreografa Ferenc Fehéra u suradnji s asistenticom Petrom Valentić i plesačicama ansambla Andrejom Jandrić i Sintijom Kučić te novim članicama Ivonom Grubišić, Jovanom Zelenović, Gendis Putri Kartini te Margaretom Firinger. U kreativnom procesu sudjelovali su i glazbenik Nenad Kovačić, kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin s asistenticom Anom Mikulić, oblikovatelj svjetla Saša Fistrić, ilustratorica Ana Rako.


Predstavom "Gore" koncem listopada ZPA je i predstavio nove članice ansambla. Dinamična izvedba prikazuje životnu korelaciju šest žena, njihovo zajedničko putovanje i postaje kroz koje unutar plesnih karijera prolaze. Amazonski freestyle pokreti opisuju solidarnost, hrabrost, protivljenje, zajedništvo te individualnu i grupnu odgovornost.
Ferenc Fehér je samouki plesni umjetnik i koreograf iz Mađarske. Jedinstveni i izražajni stil, kombinacija uličnog plesa, elemenata borilačkih vještina i životinjskih pokreta čije je specifičnosti ovog puta prenio i na ZPA, osigurala su mu izvođenje predstava diljem svijeta. Radionice je držao u Nizozemskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Španjolskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Italiji, Bugarskoj, Latviji, Rusiji, Egiptu, Kini, Iranu, Sjedinjenim Američkim Državama, Južnoj Americi, Kanadi i u Hrvatskoj. N.Vek.
Ferenc Fehér je samouki plesni umjetnik iz Mađarske i nagrađivani koreograf jedinstvenog, izražajnog stila
16.i 17.1.

sljedeće su izvedbe u ZeKaeMu ove dinamične plesne predstave sa šest sjajnih plesačica
Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

Najčitanije iz rubrike