Mozaik
RAPCORE BEND URBAN INSTINKT

Novim singlom "Španac" staje na kraj pričama
Objavljeno 12. siječnja, 2020.
Rapcore bend Urban Instinkt nedavno je na tržište plasirao svoj prvi studijski album „Spreman sve da dam“ na kojemu su ugostili legendu domaće hip-hop scene Edu Maajku, i to na pjesmi "Daj joj keš" te jednog od najboljih MC-a na Balkanu - Frenkieja na aktualnom singlu "Ustani i kreni".


Drugi singl s aktualnog albuma je pjesma „Španac“ za koju je videospot sniman u Tuzli pod redateljskom palicom Gorana Brekala. Pjesma je snimljena na nekoliko lokacija u Tuzli, a glavni glumac u videospotu je Irfan Kasumović. Tekst pjesme i videospot govore o mladim ljudima kojima je dosta šuplje političarske priče i koji bojkotiraju laži i jeftinu nacionalističku retoriku koja se širi preko medija s ciljem zatupljivanja i širenja mržnje. U ovome spotu mladi su odlučili uzeti stvari u svoje ruke te pozornost dati glavnome glumcu koji predstavlja običan narod. Na prijevaru i simbolično mu predaju palicu koja simbolizira snagu mladih ljudi, a glavni glumac razbijanjem televizora staje na kraj režimskim medijima i njihovim suludim idejama.


Na albumu „Spreman sve da dam“ nalazi se osam pjesama raznolikih tematika, a opisuju ih tekstovi vezani uz psihosocijalno stanje ljudi u današnjem društvu. Samu glazbu ispunjavaju energični rifovi i ritmovi s dozom stila sličnog za rapcore bendove devedesetih godina koji možemo opisati u tri riječi - iskreno, istinito i realno. Članovi grupe Urban instinkt su Mirza Čardžić Charge – bas-gitara i vokal; Edo Muminović – ritam i solo gitara; Mirza Halilagić Mita – ritam-gitara; Sead Hadžić Sejo – bubnjevi. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike