Osijek
PREVENTIVNA KAMPANJA SLAVONSKOG RADIJA

Život nije igrica,
život nije film!
Objavljeno 10. siječnja, 2020.
Budući da smo svjedoci teških stradanja u prometu i prekinutih mladih života u Slavoniji i Hrvatskoj, Slavonski radio pokrenuo je kampanju s ciljem podizanja svijesti mladih vozača o posljedicama konzumiranja alkohola prilikom upravljanja vozilima, kao i velikim brzinama koje odnose mlade živote. Slavonski radio tijekom 2020. godine emitirat će posebne radijske spotove kojima će pozivati mlade vozače da se uključe u kampanju na način da budu odgovorni u prometu.

“Budući da je na cestama sve više mladih bez položenog vozačkog ispita, onih koji sjedaju za upravljač pod utjecajem alkohola, onih koji voze prekomjernom brzinom, a koji nisu svjesni koliku opasnost predstavljaju za sebe i druge te kako su crne brojke poražavajuće, Slavonski radio odlučio je pokrenuti ovu preventivnu kampanju. Preventivno je djelovanje dio onoga na čemu treba raditi kako bismo unaprijedili prometnu kulturu i odgovorno sudjelovanje u prometu te dosegnuli standarde naprednih zemalja. Za to je, naravno, potrebno vremena, ali i uključivanje čitave zajednice. Slavonski radio odlučio se za ovaj korak, za preventivnu kampanju, s ciljem kako bismo promet i sudionike u prometu, posebice mlade vozače, učinili odgovornijim i sigurnijim“, naglasio je Marijan Beljan, direktor Slavonskog radija.

Slavonski radio poručuje mladima: “Život nije igrica – samo jedna pogreška i GAME OVER. Život nije film - nema ponavljanja scena - imaš samo jednu priliku. Ako si popio, nazovi TAXI ili prijatelje, koristi javni prijevoz. Uključi se u kampanju za život mladih vozača. Jednostavno je. Budi odgovoran u prometu. Ako smo spasili samo jedan život, akcija je uspjela.”

Ema Nenadić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana