Regija
SLATINA OBJAVILA VODIČ

Cilj je upoznati građane s gradskim prihodima, rashodima i projektima
Objavljeno 11. siječnja, 2020.
SLATINA

Grad Slatina objavio je na službenom gradskom portalu i na web-stranici Radija Slatine vodič za građane pod naslovom "Proračun Grada Slatine za 2020. i projekcija proračuna za 2021. i 2022. godinu". Gradonačelnik Denis Ostrošić uvodno napominje da se ovim vodičem želi građane upoznati sa sadržajem proračuna za razdoblje od 2020. do 2022. godine, ali i povećati transparentnost rada Grada. Osim općenitih napomena o proračunu te zakonske osnove za njegovu izradu, vodič pojašnjava kako se donosi proračun te što su opći i posebni dio i plan razvojnih programa kao sadržaj proračuna. Vodič također navodi što su i što obuhvaćaju račun prihoda i rashoda te račun financiranja u općem dijelu proračuna, a sadrži i sažetak gradskog proračuna za razdoblje od 2019. do 2022. godine s prihodima, rashodima i izdacima po organizacijskoj, ekonomskoj i funkcijskoj klasifikaciji.

U zaključku se navodi da usvojeni proračun u iznosu 108.418.142,85 kuna obuhvaća brojne projekte i investicije, među kojima je Uređenje EPIcentra Sequoia Slatina (22 milijuna), izgradnja prometnica i javne rasvjete u Poduzetničkoj zoni Turbina 2 (15,9 milijuna kuna), te početak izgradnje vodno-komunalne infrastrukture (Aglomeracija Slatina, 212 milijuna kuna).

U nizu manjih projekata predviđena je izgradnja kolno-pješačkog mosta u Gornjem Miholjcu, proširenje jaslica Dječjeg vrtića Zeko, rekonstrukcija i uređenje društvenih domova u Novom Senkovcu i Radosavcima, i brojna druga ulaganja. P.Ž.
Možda ste propustili...

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

Najčitanije iz rubrike