Novosti
POLJOPRIVREDNICI S POVJERENIKOM

O važnosti očuvanja perspektive OPG-ova
Objavljeno 10. siječnja, 2020.
Na sastanku predstavnika Hrvatske poljoprivredne komore s europskim povjerenikom za poljoprivredu Januszom Wojciechowskim, održanim u četvrtak u Zagrebu, istaknuta je važnost očuvanja perspektive obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i poticanja mladih poljoprivrednika u sklopu pregovora o novom višegodišnjem financijskom okviru EU-a.


Europski povjerenik za poljoprivredu Janusz Wojciechowski na sastanku s poljoprivrednicima, kao i ranije na sjednici saborskog odbora za poljoprivredu, istaknuo je kako će za uspješnu provedbu u novom programskom razdoblju europske Zajedničke poljoprivredne politike presudnu ulogu imati strateški planovi zemalja članica, pa tako i Hrvatske. Govorio je i o smanjenju proračuna za poljoprivredu, ali je naglasio kako će se boriti za povećanje sredstava za poljoprivrednike, navodi se u priopćenju.
"Nažalost, imamo prijedlog proračuna koji je manji od trenutačnog. Smanjenje zajedničkog proračuna utječe na sve države članice. Predsjedanje Hrvatske Vijećem Europe prilika je da ojačamo proračun. Imamo i novu situaciju zbog trenutačnog prioriteta komisije, a to je europski zeleni dogovor. On je razlog zbog kojeg imamo više obveza prema poljoprivrednicima te tražimo od njih više nego prije. To je dobar razlog zbog kojega možemo ozbiljno razmišljati o načinima na koje ćemo proračun povećati te kako osigurati da bude prikladan za europske poljoprivrednike", istaknuo je Wojciechowski. H
Možda ste propustili...

INFLACIJA U OŽUJKU 4,1 POSTO

Najviše poskupjeli hrana i sokovi

BILJANA BORZAN: IDUĆI MANDAT BIT ĆE POSVEĆEN IZJEDNAČAVANJU NEJEDNAKOSTI

Picula na posljednjem mjestu SDP-ove koalicijske liste za Europski parlament

Najčitanije iz rubrike