Tehno
LENOVO PREDSTAVIO NOVE UREĐAJE NA CES-U 2020

Novi ThinkPad izrađen je od kombinacije laganih legura i karbonskih vlakana
Objavljeno 10. siječnja, 2020.
Lenovo na sajmu CES 2020 nastavlja svoju misiju uvođenja novih uređaja te je predstavio niz inovacija koje imaju potencijal transformirati živote, unaprijediti industrije i otkriti nove mogućnosti koje pruža brzo doba povezivosti u kojemu živimo


S obzirom na to kako 5G nastavlja uvelike mijenjati tehnološko okruženje i omogućuje pametne gradove, pametnu infrastrukturu i pametni IoT (internet stvari), tvrtka Lenovo predstavila je prvo na svijetu 5G osobno računalo i prvi put objedinila 5G povezivost s vrhunskim računalnim iskustvom izvan tehnologije pametnih telefona. Yoga 5G je ultraprijenosno 2-u-1 računalo i prvo osobno računalo koje pokreće Qualcomm Snapdragon 8cx 5G računalna platforma. Omogućuje brzu 5G mrežnu povezivost koja je do 10 puta brža od 4G kada ste u pokretu uz pomoć 5G davatelja usluga te pristup pouzdanoj Wi-Fi konekciji kada ste kod kuće. Yoga 5G prijenosno računalo bit će dostupno u proljeće 2020. s početnom cijenom od 1499 američkih dolara.


Kao lider u predstavljanju novih formata (form factors) na tržištu, tvrtka Lenovo ponovno je transformirala koncept prijenosnog računala s prvim preklopnim osobnim računalom na svijetu ThinkPad X1 Fold. Koristeći vrhunski inženjering i mišljenje kupaca kako bi iz temelja promislili o prijenosnom formatu (form factor), novi revolucionarni ThinkPad izrađen je od kombinacije laganih legura i karbonskih vlakana te presvučen kožnom zaštitnom folijom. Uz trajnost i pouzdanost koja se očekuje od ThinkPad brenda, X1 Fold potpuno je funkcionalno prijenosno računalo s preklopnim 13.3-inčnim OLED zaslonom koje teži manje od jednog kilograma. X1 Fold bit će dostupan sredinom 2020. godine, s početnom cijenom od 2499 američkih dolara.


Kako se razlike između upotrebe prijenosnih računala i pametnih telefona sve više smanjuju i kako nova generacija radne snage istovremeno obavlja zadatke na više uređaja, Lenovo je predstavio ThinkBook Plus – prijenosno računalo s inovativnim e-ink zaslonom koje omogućuje poboljšan fokus i veću produktivnost. Zaslon se može koristiti za izradu ilustracija i zapisivanja bilješki s pomoću Precision Pen, a istovremeno za primanje nužnih obavijesti kad je poklopac zatvoren. ThinkBook Plus prijenosno računalo bit će dostupno od ožujka 2020. godine, s početnom cijenom od 1199 američkih dolara.


Chromebook je računalo koje pokreće Chrome OS – intuitivno jednostavan, brz i sigurniji operativni sustav. Novi Lenovo IdeaPad Duet Chromebook jedan je od najlakših i najtanjih Chromebookova na svijetu s dugim trajanjem baterije do 10 sati. IdeaPad Duet Chromebook bit će dostupan od svibnja 2020. godine s početnom cijenom od 279,99 američkih dolara. M.R.
Možda ste propustili...

SAMSUNG PREDSTAVIO GALAXY TAB S6 LITE

Baterija za 14 sati neprekidne reprodukcije videa

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

MARATON-TEST: SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA

Izvrsne performanse i vrhunska kamera

Najčitanije iz rubrike