Osijek
SVEČANO U HRVATSKOM SOKOLU

Zapovjedniku Eku sokolska sablja
Objavljeno 9. siječnja, 2020.
Za nedjelju iz Povijesne udruge Hrvatski sokol Osječko-baranjske županije najavljuju svečanu sjednicu Upravnog odbora. Bit će to prigoda da se "podvuče crta" pod aktivnosti iz prošle godine, ali i da se nagrade zasluženi članovi. Za početak će tako prisegnuti 27. generacija kadeta za pripadnika Počasne sokolske garde koji su uspješno položili ispit iz pješaštva i gardijskih radnji, koji je održan potkraj prošle godine. Prisezi će pristupiti Ante Kudrić, Marko Živko, Karlo Poštić, Sven Hladek, Tin Mandić, Filip Ambrinac, Josip Capan, Branimir Kružić, Denis Matković, Josip Krištić i Marko Milanović.

A Miroslav Čakalić, poglavar udruge, najavljuje i dodjelu visokih priznanja. Tako će za napravljenih 300 izlazaka sokolsku sablju dobiti zapovjednik straže Tomislav Ek. Za sudjelovanje u ukupno sto izlazaka pripadnici Zlatko Polih i Sven Jakovljević dobit će statuu sokola. Luki Štarku, pripadniku s najviše napravljenih izlazaka u 26-oj generaciji bit će uručen zidni sat rađen ručno u bakru.

Naposljetku, za iznimno zalaganje, odanost udruzi i veliku promidžbu udruge s ručnim satom bit će nagrađeni Tomislav Ek, Leon Lenart, Zvonimir Korbar, Ivan Tomas, Dino Šutak, Luka Tomas, Ivan Mrožek, Adrijan Bešlić, Kristijan Jurić, Ivan Marinjak, Luka Marinjak, Sven Jakovljević, Zlatko Polih, Matej Volarević i Luka Štark. D.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike