Dome slatki dome
SAVJET SPAVAĆA SOBA

Snovi uz opuštajuću plavu ili zelenu boju
Objavljeno 9. siječnja, 2020.
Ako ste vječna spavalica, izaberite tople, svijetle nijanse bež ili nježne ružičaste kako bi soba zablistala sa suncem

Prvi korak u postizanju idealnog okruženja za miran san te ugodne trenutke pravilan je odabir boja.

Kako popriličan dio života provedemo spavajući, logično je da je spavaća soba jedan od ključnih dijelova svakog stana. To mora biti prostor opuštanja, mira, ugode, sanjarenja. I, dakako, romantike. Prvi korak u postizanju idealnog okruženja za miran san te ugodne trenutke pravilan je odabir boja.

Zapitajte se što vidite posljednje prije no što ugasite svjetlo i prvo kada ujutro otvorite oči. Odgovor na to pitanje najčešće je - strop. Iako mu tijekom dana ne pridajemo pretjeranu važnost, u tim trenutcima boja vašeg stropa na vas može imati različit utjecaj. Ako ste vječna spavalica, izaberite tople, svijetle nijanse bež, "boje breskve" ili nježne ružičaste kako bi soba s prvim jutarnjim zrakama zablistala, a ako imate problema s opuštanjem nakon napornog radnog dana, u san će vas najlakše otpraviti opuštajuće, smirujuće hladne nijanse plave, zelene ili boje lavande.

Za udobnost i dašak romantike uvelike su odgovorni i detalji kojima se možete poigravati, poput pokrivača, jastuka i jastučića. Zapamtite, za romantiku je uvijek pravo vrijeme, pa svoj krevet slobodno ukrasite baldahinom, luksuznim materijalima, svilenkastim, mekim jastučićima, podatnim plahtama. Osvjetljenje i miris također su jako važni. Mirisne svijeće uvijek su dobro došle, kao i prigušena svjetla, a odličan odabir je i svježe ubrano cvijeće ne previše intenzivna mirisa, koje može zamijeniti i zdjela voća. Za potpuni ugođaj odaberite laganu glazbu po svom ukusu. Umjesto samo u posebnim prilikama, nema razloga da si takve užitke ne dopustite svaki dan.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...

VRT : SADNJA BOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

ISKORISTITE VREĆICE OD ČAJA

Štite i hrane biljke

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna