Crna kronika
NAZAPAMĆENA TRAGEDIJA U OSIJEKU

Troje mladih poginulo u prepolovljenom automobilu, djevojka prevezena u osječku bolnicu je u stabilnom stanju
Objavljeno 4. siječnja, 2020.

OSIJEK – Noćni izlazak okončan je nazapamćenom tragedijom u Osijeku koja je odnijela tri mlada života, dok se za život četvrte liječnici bore. U stravičnoj nesreći smrtno su stradali Bruno B., Mihael H. i Matea Ena S., dok je Doris C. hitno prevezena u Klinički bolnički centar Osijek gdje je operirana. Nesreća se dogodila u subotu oko 4,30 sati kada je automobil u kojem je bilo četvero mladih u dobi od 20, 21, 24 i 25 godina sletjelo s ceste u blizini raskrižja Trpimirove i Ulice cara Hadrijana.

 

 

O stanju povrijeđene djevojke izjavu je dao i dežurni anesteziolog Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje osječkog KBC-a Ivan Jurić: "Ona je trenutno stabilno i nije životno ugrožena. Sada je na respiratoru, prati se rad svih vitalnih funkcija, potpuno je zbrinuta i nadamo se dobrom ishodu".

 

 


Iako se na društvenim mrežama proširila informacija da je Doris preminula u bolnici, to je opovrgnuo njezin brat.
- Tata se upravo vratio iz bolnice i donio dobre vijesti. One gluposti da je osoba preminula u bolnici su neistinite. Doris je u stabilnoj situaciji s par napuknuća kostiju i malim hematomom na glavi. Doktor je rekao da se Doris drži super i da će se ta napuknuća zakrpat, a hematom riješiti. Sestro drži se, voli te braco - napisao je na Facebooku Antonio C..

 

 


Policija je očevidom utvrdila da vozač nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti, te je izgubio nadzor nad upravljačem. Automobil je sletio s ceste u park, udario u drvo i potom se zaustavio.

 

 


Od siline udarca BMW se doslovno prepolovio, a prednji dio s motorom se odvojio od automobila. Na intervenciju su izašli i vatrogasci JPVP Osijek kako bi rezanjem vrata došli do djevojke koja je sjedila iza suvozača i davala je znakove života.

- Zaprimili smo dojavu u 4:53 i na teren su izašla dva vozila i devet vatrogasaca. Zatekli su uništeno vozilo, a u vozilu su bile četiri osobe. Dijelovi auta bili su razbacani uokolo, a motor se nalazio 30-ak metara na poljani udaljen. Vatrogasci su pristupili osobama koje su se nalazile u vozilu. Na prednjim sjedalima su bila dva muškarca, a iza su bile dvije žene. Nažalost, od njih četvero, samo je putnica koja je bila iz suvozačevog sjedala pokazivala znakove života. Žurnom intervencijom su ju izvukli van i prevezli u KBC Osijek. Nažalost, ostalih troje su preminuli i nije im se moglo pomoći. Pogodila nas je ova nesreća, obzirom da smo u prošloj godini imali sveukupno tri stradale osobe u prometu, a sada smo u jednoj noći izgubili isto toliko. - rekao je Pero Čeman, zapovjednik osječke profesionalne vatrogasne postrojbe.  

 

Za vrijeme višesatnog očevida policije i zamjenika Općinskog državnog odvjetnitva, promet Ulicom cara Hadrijana do Svačićeve bio je zatvoren za sva vozila.

Sandra LACIĆ/Milan BUGARIĆ

U UTORAK DAN ŽALOSTI

Iz Ureda gradonačelnika priopćili su da je utorak, 7. siječnja proglašen danom žalosti u Osijeku:

"Grad Osijek izražava duboku sućut i suosjećanje obiteljima tragično preminulih mladih ljudi čiji su se životi ugasili danas u teškoj prometnoj nesreći u Osijeku, dok je jedna osoba teško ozlijeđena.

Zbog ovog tragičnog događaja koji je potresao građane Osijeka, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić proglašava utorak 7. siječnja 2020. godine – Danom žalosti u Gradu Osijeku.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Grada Osijeka te javnim ustanovama i trgovačkim društvima kojima je osnivač Grad Osijek. Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima."

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike