Regija
U NAJISTOČNIJOJ ŽUPANIJI SIGURNOSNE KAMERE NA 13 LOKACIJA

Kamere sve vide: Koristite mobitel, niste se vezali? Pripremite se, "čestitka" stiže!
Objavljeno 27. prosinca, 2019.
U samo 6 prosinačkih dana kamere su registrirale 439 prekoračenja brzine

VINKOVCI - Kao što je i najavljeno u travnju, u Vukovarsko-srijemskoj županiji postavljene su na više lokacija sigurnosne kamere, i to na mjestima gdje su se, prema policijskoj statistici, najčešće događale nezgode prouzročene uglavnom prebrzom vožnom. Kamere mogu snimati brzine do šest vozila koja se istodobno nalaze u zoni nadzora, a brzina koju "love" kreće se od 30 do 250 kilometara na sat. Ako kamera reagira zbog brzine, na fotografiji će se, s obzirom na visoku rezoluciju, moći vidjeti i, primjerice, je li vozač bio vezan sigurnosnim pojasom ili je možda razgovarao mobitelom. Nove fiksne kamere za nadzor brzine s ugrađenim sustavom za automatsko prepoznavanje registracijskih pločica (ANPR) postavljat će se u ormariće, koji se pak montiraju najčešće na stupove javne rasvjete, a k tome imaju i računalni sustav koji je spojen na bazu MUP-a.

Do sada su u Vukovarsko-srijemskoj županiji postavljene kamere na 13 lokacija za koje policija drži da će biti najučinkovitije. Kamere su Ulici Ruđera Boškovića na križanju s Ulicom Ćirila i Metoda u Vinkovcima, a to je prometnica koja vodi na cestu D55 Vinkovci - Županja, na križanju ulica Hrvoja Vukčića Hrvatinića i Nikole Tordinca što također vodi na D55, u Gradištu na križanju Ulice dr. Marka Kadića i državne ceste D55. U Boboti kod Vukovara na križanju državne ceste D2 i županijske ceste Ž4111, Vera - Bobota, u Vukovaru u četvrti Priljevo koja povezuje Borovo Naselje i sam grad Vukovar. U Ivankovu u ulici Gorjani, u Prkovcima u glavnoj ulici kod škole, na južnoj vinkovačkoj obilaznici na raskrižju s Ulicom Josipa Kozarca, u Vinkovcima u četvrti Vinkovačko Novo Selo kod crkve, kod Kauflanda u Lapovačkoj ulici i na ulazu u Vinkovce iz pravca Nuštra. Prije tjedan dana postavljene su dodatne kamere u Vinkovcima na dvjema lokacijama - u Ulici Alojzija Stepinca kod skretanja u Ljeskovačku ulicu i u Genscherovoj ulici kod skretanja u Ulicu Lavoslava Ružićke.

"Apeliramo na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode zakonskim ograničenjima, ali i uvjetima na cesti. Ovih dana je pojačan promet na svim prometnicama naše županije, na cestama prema graničnim prijelazima, na samoj autocesti, pa tako i na gradskim prometnicama. Kako bi gužve na cestama i pojačan promet, uobičajen za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, posebice u gradovima, prošao bez težih prometnih prekršaja i kako bi se spriječio broj prometnih nesreća koje za posljedicu imaju ozljeđivanje i smrtno stradanje osoba, pozivamo vozače na pojačan oprez i, svakako, na vožnju prilagođenu najavljenoj pojačanoj frekvenciji vozila na cestama", upozoravaju iz prometne policije. Koliko su kamere za nadzor brzine kretanja vozila na području Vukovarsko-srijemske županije efikasne dokazuje i podatak da su od 9. do 15. prosinca zabilježile 439 prekršaja prekoračenja brzine. Najveći broj prekršaja zabilježen je na kameri postavljenoj na cesti Vinkovci - Rokovci, a najmanji broj na onoj u Ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića u Vinkovcima, potvrđuju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. M. Flego

Od ljeta do sada na hrvatskim su prometnicama Hrvatske ceste postavile 59 novih kamera i 122 kućišta
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli