Osijek
ZAVRŠEN ADVENT U OSIJEKU

Svečani oproštaj uz tri tisuće porcija fiša
Objavljeno 24. prosinca, 2019.
Iz Grada poručuju kako događanja sada sele na središnji trg pod nazivom U susret Novoj godini

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Podjelom tri tisuće porcija ribljeg paprikaša na sam Badnjak koja je započela i nešto prije 16 sati i to kao kasni ručak, a potrajala do večernjih sati kao badnja večera i službeno je zatvorena ovogodišnja manifestacija Advent u Osijeku. U gradskoj upravi napominju kako je riječ upravo o manifestaciji koja i nosi naziv Advent, pa je red da završi s posljednjim danom ovog razdoblja, ali i kako mjesta razočarenju nema jer se sva događanja do novogodišnje noći sada sele u sam centar grada, točnije na središnji trg Ante Starčevića u to u obliku programa pod nazivom „U susret Novoj godini.“ Upravo ovdje bit će i organiziran veliki doček 2020. i to s nastupom rock benda Opća opasnost.


Inače, na sam Badnjak na tradicionalnu podjelu fiša u Tvrđu došao je i dogradonačelnik Boris Piližota, a koji je građanima ujedno poželio sve najbolje za božićne i novogodišnje blagdane. Recimo kako je Grad za tri tisuće porcija fiša izdvojio 30.000 kuna, a ovu količinu riblje juhe kuhalo je čak 14 majstora kotlića iz Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje.
- U Tvrđu smo stigli već oko 13 sati, a oko 14 sati smo započeli s kuhanjem fiš- paprikaša u 14 kotlića. Koristili smo isključivo šarana, a mora se priznati kako je ovogodišnje toplo vrijeme ipak utjecalo i na ribu. Pa je većina ribe ostala manje veličine, ipak jelo su kuhali isključivo najbolji majstori uz 80 kilograma luka i najbolju baranjsku crvenu papriku, pa su Osječani počašćeni s vrhunskim obrocima, napomenuo je Davor Tomić predsjednik Udruge.


U Gradu kažu kako su povratne informacije građana vezane uz ovogodišnji Advent u Tvrđi izvrsne, a to pokazuje i broj posjeta stranicama grada Osijeka na društvenim mrežama, koji je sama u prosincu porastao za čak 10, 2 posto.N.Z.Eberhard

Osječani su Adventu uzvratili ljubavlju
Ivan Kristijan Majić, ravnatelj osječkog Kulturnog centra, ali i redatelj brojnih događanja u Osijeku, napose svakog Adventa kaže kako su svakim novim Adventom dodatno napreduju u organizaciji.

- Osječane je teško privoljeti na nešto, ali kada nešto podrže onda to rade punim srcem. Ove godine smo dobili šetnju, što se građanima svidjelo. Također nismo gurali toliko izvođače, koliko emociju i pozitivan osjećaj. Tema nam je bila ljubav i bojali smo se kako će to biti prihvaćeno, ali Božić ima emociju i on nije samo kućica i kobasica i ljudi su upravo to tražili i sami dali najviše pozitivnih emocija natrag, zaključuje Majić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike