Osijek
GUŽVA OD RANOG JUTRA

Čekali su satima da ugrabe kartu za doček Nove
Objavljeno 24. prosinca, 2019.
Na ulazima u Gradsku četvrt Gornji grad stajali su “čuvari” i puštali po deset umirovljenika

Situacija ispred Gradske četvrti Gornji grad u ponedjeljak oko 8.30 podsjetila je na prodaju ulaznica za nedavnu utakmicu Dinamo-Manchester City! Red umirovljenika protezao se gotovo cijelom stazom duž zgrade GČ-a, na dva su ulaza stajali “čuvari” i puštali po deset umirovljenika u zgradu, a istodobno je isti broj njih izlazio na druga vrata. I dok su ovi prvi nestrpljivo cupkali i nadali se da će im se čekanje isplatiti, umirovljenici koji su izlazili zadovoljno su se smješkali, držeći dragocjen papir u rukama - kartu za umirovljenički doček Nove godine!

- Čekala sam od 8.30, a podjela je počela u 10 sati. Nije mi smetao ni vjetar ni kišica koja je padala jer sam jako željela dobiti kartu i uspjela sam - slavodobitno nam je pojasnila umirovljenica Marija Jakšić, dodavši da priželjkuje doček poput prošlogodišnjega kad im je, kaže, bilo ludo! Odličnog dočeka 2019. godine prisjetio se i umirovljenik Boris Lukić, koji je dobio kartu, no užurbano je uzimao mobitel kako bi nazvao kumove i obavijestio ih da karte mogu isključivo podići osobno.

- Znate i sami da sve ovisi o društvu. Nas se prošle godine okupilo za nekoliko stolova i bilo nam je odlično! Valjda će kumovi uspjeti ugrabiti jednu od 280 karata - rekao nam je Lukić.

Naime, besplatne karte, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Ivana Vrkića, baš kao i prošle godine, oduševile su umirovljenike koji su željeli pronaći svoje mjesto u dvorani “Bells”, gdje će ih, kako doznajemo od Drage Šerića, prvog potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Osijeka, zabavljati Trend Acoustic Band.

Pojasnio nam je kako je od ukupno 300 karata deset odvojeno za beskućnike i još toliko za korisnike Doma za starije i nemoćne na Drinskoj. Ostatak je podijeljen, no uz uvjet osobnog dolaska, odnosno dokaza da (nevjenčani) supružnici žive na istoj adresi.

Marija Mihelić
POTREBNA NAM JE VEĆA DVORANA
Prije dvije godine umirovljenički doček organiziran je u Esseker centru, gdje je ukupan kapacitet 650 osoba, a u dvorani Bells više nego upola manje. Ne čudi da se i tada tražila “karta više”.

- Zahvaljujemo vlasnicima tvrtke “Prehrana”, koji su nam ustupili ovaj prostor gdje smo bili prošle godine. No, iako me navala veseli, tužan sam i razočaran jer se ponovo potvrđuje da Osijek treba imati prostor gdje će se smjestiti veći broj ljudi - kaže Šerić, dodajući da će gosti na dočeku u dvorani “Bells” dobiti na uvid red vožnje GPP-a kako ne bi u novogodišnjoj noći morali dugo čekati prijevoz do kuće.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana