Učionica
ODRŽANA 23. SMOTRA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Maturantima predstavljena znanja i iskustva sveučilišnih sastavnica
Objavljeno 16. prosinca, 2019.
Motivacijske govore održali su Marko Pipunić, predsjednik Uprave Žito grupe, i izv. prof. dr. sc. Anita Freimann, izvanredna profesorica Ekonomskoga fakulteta u Osijeku

Vezani članci

KAKO SU SE PREDSTAVILE SASTAVNICE SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Zanimljive prezentacije i kreativni pristupi na izložbenim štandovima sastavnica

Tijekom četvrtka i petka, 5. i 6. prosinca 2019. godine, održana je 23. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Na otvorenju Smotre buduće studente pozdravili su prof. dr. sc. Zdenko Lončarić, prodekan za nastavu i upravljanje kvalitetom Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek uime domaćina Smotre, prof. dr. sc Željko Požega, predsjednik Gradskoga vijeća Grada Osijeka te rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Vlado Guberac. Budućim kolegama studentima obratio se i Fran Ivan Škorić, predsjednik Studentskoga zbora Sveučilišta u Osijeku, te im ukratko predstavio rad Studentskoga zbora Sveučilišta u Osijeku.

Svrha je održavanja Smotre Sveučilišta pružiti sve potrebne informacije kako bi odluka svakog maturanta o upisu na studij mogla biti u najvećoj mogućoj mjeri utemeljena, a posljedično i ostvariva. S takvom namjerom izložbene prostore sveučilišnih sastavnica, maturante i sve zainteresirane u potrazi za informacijama o željenom studiju ugostio je, kao i prethodne akademske godine, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek. Budućim studentima informacije su bile dostupne na izložbenim prostorima sveučilišnih sastavnica, Gradske i sveučilišne knjižnice, studentskih centara u Osijeku i Slavonskom Brodu, Studentskoga zbora i Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje. Informacije o svim sastavnicama Sveučilišta u Osijeku i dostupnim studijskim programima maturantima su dostupne u Vodiču za buduće studente koji je dostupan u tiskanom izdanju i na internetskim stranicama Sveučilišta u Osijeku. Ovogodišnjim programom Smotre ponovno je bilo predviđeno i predstavljanje područja znanosti i umjetnosti kroz predavanja, radionice, vježbe i izložbe. Tijekom petka, 6. prosinca 2019. godine, u prostorima sveučilišnih sastavnica održano je tako pedesetak zanimljivih događanja radi što kvalitetnijega predstavljanja sveučilišnih sastavnica maturantima. Nakon prošlogodišnjih važnih promjena Vodič za buduće studente, besplatan i dostupan u tiskanom izdanju i na internetskim stranicama Sveučilišta u Osijeku, danas se ističe modernim dizajnom i informativnošću. Budući studenti u Vodiču mogu pročitati, uz osnovne informacije o dostupnim studijima i kompetencijama koje je moguće steći, o stvarnim iskustvima diplomiranih studenata.

Motivacijskim su se govorima maturantima obratili Marko Pipunić, predsjednik Uprave Žito grupe, i izv. prof. dr. sc. Anita Freimann, izvanredna profesorica Ekonomskoga fakulteta u Osijeku. Zanimljiva i inspirativna oba predavanja maturantima nisu dala samo smjernice vezane uz izbor studija, već i u širem smislu vrlo iskoristive savjete proizišle iz bogatoga životnog iskustva govornika.
Tomislav Levak
Uvodni govor prof. dr. sc. Vlade Guberca, rektora Sveučilišta u Osijeku

Prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, budućim studentima obratio se u prepunoj dvorani Fakulteta agrobiotehničkih znanosti te prije svega izrazio zadovoljstvo što Sveučilište u Osijeku ove akademske godine može ponuditi široku lepezu od 137 studijskih programa što je 15 više od protekle godine. Maturantima je poručio da, iako iz vlastitog iskustva zna kako veći dio njih još uvijek nije siguran o izboru zanimanja, pregledavajući izložbene prostore sastavnica možda već danas mogu donijeti odluku. No važno je slijediti svoje srce, ali i o tome savjetovati se s roditeljima i bližnjima jer kada se donese prava odluka i znate što želite upisati, sigurno ćete taj fakultet i završiti. (Damir Španić)
Možda ste propustili...