Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK DOČEKUJE PRVAKA I LIDERA

Cibona je motiv i magnet
Objavljeno 14. prosinca, 2019.
Subotnji sraz (17) posljednji je u Maloj dvorani Gradski vrt u ovoj godini

Uživaju košarkaši s Drave u lijepoj pobjedničkoj seriji koja se protegnula već na četiri kola. Iza
Vrijednosnica Osijek uspješno je odrađen posao u prvoj trećini HT Premijer lige. Otvaranje druge je u
Gradskom vrtu, a posljednji gost u ovoj godini zagrebačka je Cibona.


Prvak stiže kao veliki favorit, ali i kao aktualni lider, dok je domaćin također visoko plasiran u poretku (5.), stoga je za očekivati danas na oproštaju od 2019. godine sjajnu košarkašku predstavu.


- Cibona je favorit protiv svakog u ligi, stoga je jasno da je naš pobjednički niz i na najtežoj mogućoj kušnji. Mi smo pak u dobrom ritmu, osvajamo bodove u seriji već mjesec dana. Posljednje smo uzeli na šibenskom Baldekinu, gdje smo pokazali kontrolu gotovo svih 40 minuta. Da smo igrali još dva dana, vjerojatno ne bismo ispustili prednost, nadam se da mnogo oscilacija neće biti i protiv Cibone. Vjerujem da smo kadri nositi se s kvalitetnim suparnikom - priželjkuje trener Domagoj Kujundžić. Dobro su se „Brokeri“ nosili s prvakom i na otvaranju sezone, tamo još krajem rujna u Draženovu domu. Završilo je 101:97 za Cibonu, a nije mnogo nedostajalo da ishod bude i drugačiji.


- Tu smo utakmicu bili aktivni do samog kraja, imali smo i vodstvo u zadnjoj četvrtini, ali samu završnicu suparnik je odradio mirnije i kvalitetnije. Naravno da želimo ponovno biti ravnopravni, ako je moguće doći i do pozitivnog ishoda, ali treba biti realan u procjeni i najavi, jer nam stiže najkvalitetniji sastav u državi koji je do sada samo jednom poražen - naglašava Kujundžić.


Cibona je u dosadašnjih 11 kola upisala deset pobjeda, a jedini poraz bio je veliko iznenađenje, jer je prije dva tjedna bodove iz Zagreba odnio Zabok. Znači, ništa nije nemoguće…


Treba imati u vidu da nakon Osijeka momčad Ivana Velića ide za Beograd, gdje je u nedjelju čeka obračun s Partizanom. Dosadašnje nepisano pravilo bilo je da naši ABA ligaši prvo odrade međunarodne obveze, a onda domaće, ali ovaj put protokol je promijenjen. Cibona očito ozbiljno shvaća dolazak u Gradski vrt, ne želi da im se dogodi kiks kao prije dva kola.


Domaćin u drugu trećinu HT Premijer lige ulazi i s nekim promjenama u kadru. U rosteru više nema dosadašnjeg kapetana Nikole Turalije (sporazumni raskid), a to znači da je visoka linija ‘bokera‘ ostala na Maxu Darlingu i Lovri Buljeviću koji će imati danas možda i najteži posao. Naime, Filip Bundović i Roko Prkačin nose Cibonu u igri pod obručima, prvi su strijelci i skakači u zagrebačkim redovima gdje opasnost prijeti sa svih strana. Imaju i domaćini svojih aduta, prvi strijelac lige Andrija Ćorić je u formi, znamo da je i igrao pod Tornjem, sigurno je da će biti i dodatnih motiva. Lovre Bašić je prvi asistent lige, dobru formu drže i svi ostali, stoga će biti zanimljivo vidjeti kako će to izgledati na parketu. Znamo da su na njemu Vrijednosnice napadački moćne, kao i njihov gost, koji je pak i obrambeno jak, a do sada je samo Gorica inkasirala manje poena. Trebat će domaćin nešto i obraniti da bi se ravnopravno pariralo.
Zato dođite u subotu u 17 sati u Malu dvoranu Gradski vrt. Košarkaški oproštaj od 2019. teško da bi mogao biti atraktivniji.


Nino Benčina
OSTALI PAROVI 12. KOLA
Runda kojom se otvara druga trećina HT Premijer lige startala je u petak navečer, prvu utakmicu 12. kola odradili su Adria Oil Škrljevo - Zadar. Preostalih pet dvoboja na programu je u subotu, a osim dvoboja u Gradskom vrtu, još igraju: Gorica - Split, Sonik Puntamika - Alkar, Hermes Analitica - Šibenka i Zabok - Dubrava Furnir. Do kraja godine odradit će se još jedno kolo, a onda slijedi stanka koja neće dugo potrajati. Prve utakmice za bodove u 2020. godini igraju se već 7. siječnja.
Možda ste propustili...

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike