Osijek
DOŽUPAN IVANOVIĆ POTPISAO UGOVORE S LOKALNIM AKCIJSKIM GRUPAMA

Županija posudila LAG-ovima pola milijuna kuna za predfinanciranje rada
Objavljeno 14. prosinca, 2019.
Osječko-baranjska županija privremeno s 500.000 kuna sufinancira provedbe aktivnosti lokalnih akcijskih grupa u Mjeri M19 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. To je već četverogodišnja praksa kako Županija pomaže ne bi li se LAG-ovima omogućilo funkcioniranje u sljedećih godinu dana, a ta će povratna sredstva predfinanciranja LAG-ovi vratiti Županiji nakon što im budu prihvaćeni periodični zahtjevi za isplate i nakon što ima odobrena sredstva isplati Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.


Ugovore su, u nazočnosti dožupana Gorana Ivanovića i Slavka Marjančevića, pročelnika Upravnog odjela za ruralni razvoj, potpisali čelnici LAG-ova, pa je tako LAG-u Baranja iz Belog Manastira posuđeno 120.000 kuna, LAG-u Karašica iz Petrijevaca 160.000 kuna, LAG-u Strossmayer 100.000 kuna te LAG-u Vuka-Dunav iz Antunovca 120.000 kuna.


Na potpori i razumijevanju Županije, na čelu sa županom Ivanom Anušćem i dožupanom Ivanovićem, zahvalili su Davor Tubanjski, predsjednik LAG-a Vuka - Dunav, te voditelj LAG-a Karašica Ivan Vrbanić.
- LAG-ovi su zasigurno pokretači razvoja na ovom našem prostoru, a župan Anušić izišao je u susret da im pomogne sa sredstvima potrebnim za predfinanciranje projekata koje provode. To im je vjetar u leđa da im se pomogne provesti projekte koji su u visokoj realizaciji, a možda nemaju dovoljno svojih sredstava. To je partnerski odnos Županije i LAG-ova koji smatramo da se i mora provoditi. Pripremamo se za novo financijsko razdoblje projekata EU-a. Njihovo znanje i vještina koji se provode na mikropodručjima itekako su bitni i Županijska razvojna agencija u toj sinergiji može učiniti mnogo za županiju. Skupa s nama, županijskom upravom i županom, nastoje našu Slavoniju, Baranju i Srijem i našu županiju pozicionirati na one pozicije na kojima je nekada bila - kazao je dožupan. D. Pejić
200.000 KN ZA IDEJE PAMETNIH SELA
Marjančević kaže da Županija čestita LAG-ovima u provođenju lokalne strategije. Pozvao je da u projektu Pametna sela prijave na natječajne ideje ukupne vrijednosti od 200.000 kn. Pomagat će, poručio je, Županija i nadalje u ruralnom razvoju.

- Županija nagrađuje projektne ideje Pametna sela i početkom godine provest ćemo natječaj za sve potencijalne prijavitelje za izradu ideja. Nagrada je 20 puta po 10.000 kuna. Europa na raspolaganju nudi 2,5 milijardi eura, a mi želimo biti spremni za dio tog novca - kaže Marjančević.
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

Najčitanije iz rubrike