Regija
URUČENE ZLATNE KUNE

Najbolje tvrtke Boso,
Grad-export, Seges
Objavljeno 14. prosinca, 2019.
VUKOVAR


Na svečanoj sjednici Gospodarskoga vijeća Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Vukovar, najuspješnijim tvrtkama Vukovarsko-srijemske županije u 2018. godini uručena su priznanja Zlatna kuna. Organizatori kažu kako se Zlatna kuna dodjeljuje prema 18 jedinstvenih kriterija, tj. pokazatelja koji se izračunavaju na temelju rezultata poslovanja, odnosno financijskih izvješća tvrtki za proteklu godinu. Iz konkurencije na samom se početku isključuju javna, komunalna i poduzeća koja su prethodnu godinu zaključila s gubitkom te poduzeća s manje od desetero zaposlenika. Za sve tvrtke u konkurenciji izračunava se prosječni rang svih pokazatelja, a u uži izbor ulaze tvrtke s najboljim prosječnim rangom u svojoj kategoriji.


U konkurenciji malih trgovačkih društava bilo je pet tvrtki, a Zlatnu plaketu dobila je tvrtka Seges d.o.o., iz Županje, u kategoriji srednjih trgovačkih društava najboljom je ocijenjen Grad-Export d.o.o., iz Vinkovaca, a od velikih trgovačkih društava Boso d.o.o., također iz Vinkovaca.


- Ovakva priznanja ne samo da prepoznaju dosadašnje uspjehe, nego potiču i na održavanje kontinuiteta uspješnosti, ali su i poticaj svim ostalima za dodatni trud i zalaganje - rekla je na svečanosti Vinka Ivanković, predsjednica Županijske komore Vukovar. Tvrtka Seges iz Županje bavi se otkupom i izvozom poljoprivrednih proizvoda i ima 14 zaposlenih, a Zlatna kuna za najuspješniju malu tvrtku bit će im, kaže direktor Miroslav Jurić, poticaj za još bolji rad. Grad-export iz Vinkovaca dobitnik je ukupno sedam Zlatnih kuna. Ova uspješna srednja tvrtka zapošljava 200-tinjak radnika.


- Sigurno da nam je i ova Zlatna kuna veliki poticaj i želja za napretkom. Plaće smo radnicima povećali, zadovoljni su, a i mi s njima, jer poduzeće čine radnici - rekao je Alen Šimić iz tvrtke Grad-export.


Direktor najuspješnije velike tvrtke za 2018. Bosiljko Stanić kaže kako uspijevaju pozitivno poslovati unatoč teškoj situaciji i nedostatku muške radne snage.
- Drago mi je što je HGK prepoznao naš rad. Posao ide relativno solidno, ne cvjeta, ali i ne tone, osim ponekog potresa koji nas pogodi svakih nekoliko godina, no uspijevamo to amortizirati. Uglavnom imamo žensku radnu snagu, no muška je problem i nema vozača, nema majstora. Zato smo u cijeloj grupaciji zaposlili gotovo 80 Nepalaca te desetak radnika iz Srbije, Sjeverne Makedonije i s Kosova. Nekako se pokrivamo, no problem je ljeti, kao i kvaliteta radne snage - rekao je Stanić. M.Flego
1600

radnika zapošljava danas cijela grupacija Boso, a krenuli su prije 29 godina s jednim kioskom
Možda ste propustili...

ZA ODGOJNO-OBRAZOVNE DJELATNIKE

Kako komunicirati s roditeljima

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana