Regija
BOLJI DANI ZA NAPUŠTENI LOKAL?

Za samoposlugu čekaju certifikat pa će u prodaju
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
ĐURĐENOVAC - Jedno od vijećničkih pitanja na prošloj sjednici Općinskog vijeća Đurđenovac odnosilo se na derutnu i devastiranu bivšu samoposlugu u prizemlju zgrade mješovite uporabe na Trgu bana Jelačića 7 i 8, u Đurđenovcu. Općinski načelnik Hrvoje Topalović istaknuo je da se izrađuje energetski certifikat koji je nužan prilikom oglašavanja o prodaji nekretnine.

A nekadašnje prvo samoposluživanje u Đurđenovcu, vlasništvo trgovačkog poduzeća Razvitaka d.d. propalog 2001. godine, nakon višegodišnjeg pravosudnog natezanja od prošle je godine u vlasništvu Općine Đurđenovac.

Kako bi ublažila nezadovoljstvo prolaznika i stanara zgrade Općina je prije nekoliko godina razbijene dijelove izloga zaštitila žičanom mrežom i PVC folijom. Tako je onemogućila povremeno okupljanje dokone mladeži u noćnim satima.

Načelnik Topalović podsjetio je da je Općinsko vijeće krajem prošle godine donijelo odluku o prodaji nekretnine, jer Općina nije zainteresirana financirati adaptaciju. Ovlašteni vještak financijske struke izračunao je tržišnu vrijednost, a početna cijena utvrđena je u iznosu od 301.000 kuna. Nekretnina će po dobivanju energetskog certifikata biti prodana javnim natječajem.

- U prodaju nekretnine ide se zbog više razloga. Osim uređenja i privođenja svrsi tog poslovnog prostora, i zbog stanara koji imaju problema s tim napuštenim prostorom. Taj je prostor gotovo 20 godina izvan uporabe. Nakon što je donesena presuda u našu korist, odlučili smo se na prodaju, ali ne možemo bez energetskog certifikata. Čim bude gotov objavit ćemo natječaj na koji će se moći javiti svi zainteresirani. Nama je u interesu da to bude što prije - rekao je načelnik Hrvoje Topalović. Stambeno-poslovna zgrada u gotovo samom središtu Đurđenovca u kojoj je prostor bivše samoposluge sagrađena je 1966. godine, a ukupna površina s drvarnicom je 353 metara četvornih. S. Fridl
Možda ste propustili...

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

Najčitanije iz rubrike