Osijek
DONESENI NOVI PRAVILNICI O VOZILIMA I PUTOVANJIMA

Tko može na put službenim autom s vozačem, a tko sam? Tko i gdje parkira u Kuhačevoj?
Objavljeno 13. prosinca, 2019.

U Gradu Osijeku odlučili su izmijeniti dva interna dokumenta - Pravilnik o korištenju službenih vozila i Pravilnik o službenim putovanjima. Prvi se pravilnik mijenja nakon deset godina, službena vozila mogu se koristiti za obavljanje poslova vezanih uz funkcioniranje gradske uprave, a u obavljanju ovih poslova pravo na korištenje službenih vozila imaju gradonačelnik i njegovi zamjenici, zaposlenici gradske uprave, predsjednik i zamjenici predsjednika Gradskog vijeća i naposljetku - druge osobe koje obavljaju poslove od interesa za Grad. Za njih odobrenje za korištenje vozila daje gradonačelnik. On je odobravatelj i za svoje zamjenike te (do)predsjednike Gradskog vijeća. Za djelatnike, a u dogovoru s gradonačelnikom i zamjenicima, odobrenje daju pročelnici upravnih odjela.

Na službeni put službenim vozilom i s vozačem mogu ići, samo uz putni nalog, zamjenici i pročelnici uz odobrenje gradonačelnika. Ostali zaposlenici gradske uprave na službeni put službenim vozilom mogu ići uz odobrenje gradonačelnika ili zamjenika. Ako nema slobodnih vozača, pročelnici mogu ići sami na put službenim vozilom, ali se prije puta moraju dogovoriti s voditeljem voznog parka, i ponovno, uz odobrenje gradonačelnika. Ako nema slobodnog službenog vozila, na službeni se put može ići privatnim vozilom uz naknadu od jedne kune po kilometru, ali i to samo uz odobrenje gradonačelnika. U svim se ostalim slučajevima na službeni put ide javnim prijevozom.

Ovim se pravilnikom uređuje i parkiranje vozila na parkirnim mjestima ispred Kuhačeve 9 - južna strana, ona uz zgradu gradske uprave, namijenjena je za parkiranje invalida (dva su obilježena mjesta), službena vozila grada te goste grada uz parkirnu kartu protokola. Sjeverna strana, ona uz zgradu Muzeja Slavonije, namijenjena je za automobile zamjenika gradonačelnika i pročelnika upravnih tijela.

Vezano uz službena putovanja zaposlenika, o potrebi i odlasku odlučuje pročelnik. Domaća se putovanja prijavljuju dva, a inozemna sedam dana ranije. Ako se za inoputovanje koristi avion, prednost je potrebno dati niskotarifnim avioprijevoznicima. Na službeno putovanje o trošku Grada Osijeka može biti upućen i vanjski suradnik koji putuje za potrebe gradske administracije. Poslove organizacije službenih putovanja i logističku podršku Grad Osijek može povjeriti agenciji odabranoj nakon postupka nabave.

Draško Celing
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike