Osijek
PRIGODNE JEDNOKRATNE POTPORE OPĆINE ČEPIN

Zahtjevi za božićnice do 20. prosinca
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
U povodom blagdana Božića općinski načelnik Čepina Dražen Tonkovac donio je Odluku o isplati jednokratne prigodne pomoći - božićnice umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb s prebivalištem na području općine Čepin.


Svim umirovljenicima s prebivalištem na području općine Čepin, čija ukupna primanja po osnovi svih domaćih i inozemnih mirovina koje primaju ne prelaze 1500 kuna isplatit će se jednokratna prigodna pomoć - božićnica u iznosu od 100 kuna.


Božićnicu od 150 kuna dobit će korisnici zajamčene minimalne naknade.


Tonkovac navodi da se zahtjevi za dodjelu božićnica zaprimaju zaključno s 20. prosincem, a isplaćuju se od jučer do 20. prosinca 2019. u gotovini na blagajni Općine Čepin.


Umirovljenici koji ostvaruju pravo na božićnicu trebaju, uz zahtjev, dostaviti i preslik posljednjeg odreska mirovine te osobnu iskaznicu na uvid, a umirovljenici koji primaju mirovinu preko tekućih ili štednih računa poslovnih banaka, moraju predočiti obavijest banke o mirovinskim primanjima za prethodni mjesec i osobnu iskaznicu na uvid.


Umirovljenici koji ostvaruju isključivo inozemnu mirovinu dužni su, uz zahtjev, dostaviti i potvrdu HZMO-a o neprimanju tuzemne mirovine.


Korisnici zajamčene minimalne naknade dužni su uz zahtjev priložiti preslik rješenja o zajamčenoj minimalnoj naknadi Centra za socijalnu skrb i osobnu iskaznicu na uvid. Obrazac zahtjeva za umirovljenike i korisnike zajamčene minimalne naknade Centra može se preuzeti osobno u Upravnom odjelu za upravno-pravne poslove, društvene djelatnosti i socijalnu skrb Općine Čepin, K. Zvonimira 105, Čepin ili preko službenih internetskih stranica Općine Čepin.
Darko Pejić
Najčitanije iz rubrike