Crna kronika
EGZEKUCIJA NA ULICI

Riješeno ubojstvo Fistanića u Omišu
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
OMIŠ - Tri muškarca uhitila je u četvrtak ujutro policija na području Šibenika i Omiša zbog sumnje da su 9. studenoga sudjelovali u ubojstvu 38-godišnjeg Karmelina Fistanića u Omišu, kada mu je ubojica, dok je s djevojkom sjedio u automobilu, prišao motociklom i kroz prozor mu ispalio više hitaca u glavu.


Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić izvijestila je da su pripadnici interventne specijalne i kriminalističke policije oko 7 sati ujutro u koordiniranoj akciji uhitili tri hrvatska državljanina koji se dovode u vezu s ubojstvom 38-godišnjaka, koje je počinjeno u Omišu. Jedan, 47-godišnjak, uhićen je u Šibeniku, a 34-godišnjak i 46-godišnjak su uhićeni na području Omiša. Naime, 9. studenoga je na Jadranskoj magistrali u Omišu ubijen 38-godišnji Karmelin Fistanić dok je sjedio u parkiranim vozilu sa svojom djevojkom, kada mu je nepoznati motociklist u glavu ispalio više hitaca. Kako neslužbeno doznajemo, u Omišu su uhićeni Jerko Pirić, za kojeg se smatra da je naručio ubojstvo Fistanića, a koji je bio njegov bivši poslovni partner, te Vlado Zolota koji je navodno pomogao organizirati likvidaciju. U Šibeniku je pak uhićen Stipe Ringwald (47), bivši motociklistički as i česti gost crnih kronika. Policija sumnja da je upravo on ispalio smrtonosne hitce u Fistanića.


O Ringwaldu smo i u Glasu Slavonije pisali nekoliko puta. Tako je 2006., nakon tučnjave u klubu na otoku Hvaru, kada su pretučena dva Britanca, gotovo dva mjeseca bio u bijegu s tadašnjom djevojkom, a uhićeni su u jednom vinkovačkom klubu. Potom je u ožujku 2008., zajedno s vinkovačkim odvjetnikom Darko Zadrom, ranjen hitcima iz pištolja na parkiralištu hotela u Poreču. Osoba koja je ispalila hitce u njih ove je godine oslobođena optužbi, jer je utvrđeno da je postupala u nužnoj obrani. Ringwald je također, zajedno s majkom i dva pomagača 2011. godine osuđen za prodaju marihuane vrijedne 240 tisuća kuna. Uhićeni su u veljači 2010. godine u akciji USKOK-a i šibenske policije koji su pronašli 4,6 kilograma marihuane u kući Ringwaldovih u Šibeniku.
Više informacija o ubojstvu Fistanića, kao i detaljima zahtjevne istrage koja je u konačnici dovela do uhićenja triju osoba, doznat će se na konferenciji za novinare u PU splitsko-dalmatinskoj, koja će se održati u petak. M.Bugarić/H
Policijska istraga došla je do identiteta naručitelja ubojstva i osobe koja je ispalila hitce
32

dana trajala je policijska istraga ubojstva Karmelina Fistanića
Najčitanije iz rubrike