Mozaik
12. ROCK MARINFEST

Sviraju Septica, Karambol, Zoran Čalić, Krešo Bengalka, Erotic Biljan & His Heretics
Objavljeno 13. prosinca, 2019.

Kao i svake godine kraj prosinca vrijeme je rezervirano za Rock Marinfest, festival humanitarnog karaktera, koji se ove godine održava već 12. put, no ove godine sve je podvučeno pod jednim nazivom "vinkovačka stvar" + jedan gost.

Rock Marinfest dugi niz godina slovi kao jedan od najboljih festivala na istoku Hrvatske, a kako i ne bi kada osim dobre glazbe donosi sreću i osmijeh na lica članova Udruge osoba s invaliditetom ‘‘Bubamara‘‘, koji su se i ove godine potrudili i napravili jedan set odličnih izvođača u spomen na tragično preminulog gitarista Marina Pokrovca.

U Centru kulture Walkow, u Vinkovcima, nazočnim novinarima i ostalim znatiželjnicima program 12. Rock Marinfesta predstavili su Ivan Grigić uime Bubamare te Goran Čelig u svojstvu umjetničkog suradnika, koji su istaknuli da su ove godine opet napravili nešto po ukusu mnogih generacija.

Na ovogodišnjem Rock Marinfestu koji se održava na dobroj staroj lokaciji Vanilla Cluba u Vinkovcima, nastupit će acoustic indie rocker Darko Jakuš Jale, mlada vinkovačka hip-hop uzdanica AnteBiotik, rockeri the Karambol, kultna Septica, rock ‘n‘ roll veteran Zoran Čalić s pratećim Bandom, rodonačelnici soničnog garage punk-bluesa Erotic Biljan & His Heretics te u svojstvu gosta splitski reper Krešo Bengalka.

Prvi put za after party u Vanilla Clubu pobrinut će se poznati vinkovački DJ, radiovoditelj i producent Siky, koji uvijek napravi odličan štimung, a tako će, vjerujemo, biti i na ovom after partyju.

- Ove godine Septica priprema jedno iznenađenje za sve fanove, što je dobra pozivnica da svi ljubitelji ovog kultnog sastava, kao i Rock Marinfesta dođu u Vanilla Club - rekao je Goran Čelig.

Ulaznice po cijeni od 40 kn i dalje možete kupiti u Medusi (Hansa Dietricha Genschera 2), Jazz (Trg dr. Franje Tuđmana 2), Rock clubu Saloon 1 (Glagoljaška 15), rockabilly baru Hang Loose (Bana Josipa Jelačića 135a), i Centru kulture Walkow (Hansa Dietricha Genschera 23c). Na dan koncerta ulaznice će stojati 60 kn. Prihod od koncerta, kao i svih ovih godina, ide za Udrugu osoba s invaliditetom ‘‘Bubamara‘‘ Vinkovci.

Prema riječima Ivana Grigića iz Udruge osoba s invaliditetom ‘‘Bubamara‘‘ Vinkovci, svi članovi Bubamare s nestrpljenjem očekuju početak koncerta, a za njih postoji posebno mjesto uz samu pozornicu.

Kao i svi prethodni festivali tako nam i ovaj dolazi u organizaciji Udruge s invaliditetom Bubamara, a glavni medijski pokrovitelji su Plava Vinkovačka televizija, Novosti d.o.o, i Glas Slavonije.

Mario Kokaj
Prihod od koncerta, kao i svih ovih godina, ide za Udrugu osoba s invaliditetom ‘’Bubamara’’ Vinkovci
Najčitanije iz rubrike