Kultura
OBJAVLJENI 16. I 17. NASTAVCI PUSTOLOVINA O MAŠI

Pilić: Sve Maše imaju pouku, a to je da treba biti znatiželjan
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
Posljednjih 10 godina slikovnice i dogodovštine male Maše omiljene su među djecom. Iza tog veselog lika koji je obilježio mnoga djetinjstva stoje renomirani autori, spisateljica Sanja Pilić i ilustrator Niko Barun. Ove godine popularni dvojac odlučio je najmlađe čitatelje razveseliti s čak dva nova naslova - Maša i zoološki vrt i Maša i film. Ova dva nova naslova su 16. i 17. nastavci pustolovina o Maši.


- Sve Maše imaju pouku, a to je da treba biti znatiželjan. Maša bi stalno nešto istraživala i često bi mijenjala zanimanja. Mislim da djeci trebamo dopustiti da budu znatiželjna i samostalna. Djeca se mogu prepoznati u svakoj priči, a veliku ulogu odigrao je i ilustrator Niko Barun. Njega sam zamolila da sve o čemu pišem ilustrira upravo onako kako te stvari izgledaju u stvarnosti - rekla je Pilić.


Ilustrator Niko Barun kaže da ilustriranje Maše zahtijeva mnoštvo slika, te da nije dovoljno samo nanizati ilustracije:


- Ovdje se mora paziti da nema praznina, da se ilustracije često pojavljuju, ali i da cijelo vrijeme prate temu slikovnice. Prilikom stvaranja prvih nastavaka popularne Maše sam sve radio ručno, ali sam polako s vremenom prešao na digitalno ilustriranje. Skicu još uvijek volim prvo staviti na papir, a onda je digitalno obrađujem. N.Vek.
Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

Najčitanije iz rubrike